Leusink Heerde

WEZEP - Zondag 12 mei werd op het circuit van Heerde het Open Nederlandse kampioenschap verreden voor de 250cc cup klasse. Voor Michael Leusink was het een thuiswedstrijd. Normaal een circuit waar de Wezeper goed de weg weet, maar door de aanpassing van de lay-out was er weinig meer over van het thuisvoordeel. Gemotiveerd begon de Husqvarna rijder aan zijn training en hij probeerde een goede tijd neer te zetten voor de manches. In de beginfase van de tijdtraining ging Leusink er voor zitten om een snelle tijd op de klok te zetten, maar hij werd gehinderd waardoor hij niet echt lekker uit kwam en op een 28e tijd bleef steken.

Met 48 rijders achter het starthek begon Leusink sterk aan zijn wedstrijd. Hij zat lekker voorin en begon als 19e aan zijn wedstrijd. Bij de eerste doorkomst was Leusink ver terug gezakt doordat hij op de achterzijde van het circuit zijn motor dood remde. Het duurde even voor hij de motor weer kon starten en zijn weg kon  vervolgen. Het gevolg was een 36e plaats bij de eerste doorkomst. Michael probeerde om de aansluiting terug te pakken, maar kwam niet verder dan een 30e plek in de eerste reeks.

In het tweede bedrijf pakte Leusink weer een goede start. maar nu raakte hij betrokken bij een valpartij in de eerste bocht. Het duurde even voordat hij verder kon rijden en zette daarom het gas er op. Bij het springen van de nieuwe opstapschans kwam hij niet goed uit waardoor Leusink even op bodemonderzoek ging in het Gelderse zand van Heerde. Door deze valpartij was het stuur helemaal krom. In de pits werd nog even geprobeerd om deze recht te zetten, maar het stuur was zo verbogen dat besloten werd om gewoon door te rijden en proberen wat punten te pakken. Helemaal uit het achterveld knokte Leusink zich naar voren en kwam uit op een 38e plaats. Zo werd Michael 31e in het dagtotaal.

Leusink was na afloop teleurgesteld en liet weten dat er veel meer in had gezeten.  Deze wedstrijd maar weer gauw vergeten en gereed maken voor de volgende en dat zal zijn op zondag 19 mei in Eersel.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment