Fobbe Heerde

’t LOO - Op zondag 12 mei werd op het circuit van de Motorsportvereniging Noordoost Veluwe in Heerde een wedstrijd om het open Nederlandse kampioenschap verreden voor de 250cc klasse. De Gelderse crosspiste had een volledige metamorfose ondergaan en het was voor alle coureurs zaak om snel de juiste lijn te kunnen vinden.

Ook voor Robert Fobbe was het, ondanks de thuiswedstrijd,een nieuwe. Robert was dan ook extra gemotiveerd, maar hij kreegte maken met de beste rijders uit Nederland. Een 16e tijd was voor de Yamaha rijder een prima resultaat en hij kon hiermee een goede plek uitzoeken voor de start van de wedstrijd.

In de 1e manche liet Fobbe zien er zeer gebrand op te zijn bij de beste tien uit te komen en dat leek te gaan lukken. De motorcrosser uit ‘t Loo was supersnel weg en meldde zich gelijk bij de beste vijf. De eerste doorkomst gaf aan dat Robert goed zat en hij passeerde als achtste. De aanhang leefde mee ende 18-jarige werd flink aangemoedigd door het thuispubliek. Na een aantal ronden bleek Robert toch weer een dure fout te hebben gemaakt en dat word in deze categorie genadeloos afgestraft. Hij zakte al snel terug en tuimelde zelfs uit de top twintig. Een 22e  plaats was het meest haalbare.

Kon Robert zich weer oppeppen voor de 2e reeks? Dat  was de vraag. Het werd snel duidelijk dat het starten hem weer super goed afging. Weer was Fobbe bij de beste tien te vinden, maar  weer moest hij  een stapje terug doen. Het was nu zaak geworden niet weer een hele dure fout te maken en Robert wist zijn race af te sluiten met een 16 plaats. Hij werd hiermee 19e in de daguitslag.

Fobbe gaf aan dat er nog veel werk aan de winkel is. Hij  zal hier zeker alles aan doen om tot betere prestaties te komen. Tijd voor uitrusten is er niet bij,want op zondag 19 mei staat voor Fobbe een wedstrijd op het programma op het circuit Harfsen.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment