IMG 5850kv2

WEZEP - Tijdens het druk bezochte 40-jarig jubileumfeest van de korfbalvereniging op vrijdagavond 10 mei zetten Rood-Wit voorzitter Wim Jansen en wethouder Bob Bergkamp hun handtekeningen onder een verhuisovereenkomst. Rood-Wit gaat verhuizen naar de Erica Terpstrahal aan de Rondweg in Wezep.

Rood-Wit kan na een lange periode uitkijken naar de verhuizing en spelen op kunstgras

Met het raadsbesluit van 18 april kwam een einde aan een lange periode van overleg tussen gemeente en Rood-Wit over de verhuizing naar en het uitbreiden van de Erica Terpstrahal. De eerste ideeën voor een nieuwe plek voor de korfballers kwamen al in 2010 op tafel. In de jaren daarna werden deze ideeën verder uitgewerkt en doorgerekend. Onderweg moesten gemeente en Rood-Wit regelmatig terug naar de tekentafel. Voorzitter Wim Jansen: “Het hele proces heeft veel van ons gevraagd. Af en toe was het spannend of we samen de eindstreep zouden halen, maar wij zijn heel blij met het besluit en de kansen die wij nu krijgen. De samenwerking met de gemeente bleef goed. Ik ben heel trots op mijn vrijwilligers. Zij hebben heel veel vrije tijd in het project gestoken. We kijken nu enorm uit naar de verhuizing en het spelen op kunstgras.”

Rood-Wit neemt beheer Erica Terpstrahal over

Rood-Wit wordt een van de hoofdgebruikers op de nieuwe locatie en gaat de kantine van de sporthal exploiteren. Ook neemt de korfbalvereniging beheertaken over van de gemeente. Volgens Bob Bergkamp, wethouder Sport, zijn dit mooie voorbeelden van Oldebroek voor mekaar. “De Erica Terpstrahal krijgt een kantine die past bij de nieuwe uitstraling van het complex. Het college is ervan overtuigd dat de locatie Erica Terpstrahal zich kan ontwikkelen naar een open sport- en ontmoetingscentrum voor de buurt. Ook hebben wij er alle vertrouwen in dat het beheer van het complex bij hen in goede handen is. Wij gaan daarom graag met Rood-Wit de samenwerking aan. En, we wensen de korfballers natuurlijk veel sportief plezier in de vernieuwde Erica Terpstrahal en op het kunstgras”!

Verhuizing rond november 2020

Als alles volgens plan verloopt, start de verbouw van de Erica Terpstrahal in het voorjaar van 2020. Samen met Rood-Wit onderzoekt de gemeente de mogelijkheden om komend najaar de kunstgrasvelden al aan te leggen. Rond 1 november 2020 verhuist de korfbalvereniging definitief naar de nieuwe locatie.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment