fobbe 12

'T LOO - Op zondag 5 mei werd in het Zeeuwse Axel de tweede Dutch Masters Of Motorcross gehouden. Robert Fobbe had besloten ook deel te nemen in de 250cc klasse, maar hij moest zich ’s morgens nog  wel kwalificeren. De 18-jarige Fobbe wist zich in een groot deelnemersveld met een prima 29e tijd vrij eenvoudigte plaatsen. Robert liet zien zich goed te voelen voor de manches die in de middag werden verreden.

Tussen de internationale en Nederlands top motorcrossers kon Fobbe zich nu gaan meten. De Yamaha rijder uit ‘t Loo loerde op de eerste punten in dit kampioenschap, iets wat hem in Oss net niet was gelukt. Met veertig rijders achter het starthek kon de 1e reeks beginnen en Robert wist goed tegenstand te bieden en als 25e over de meet heen te komen.  Het leverde hem helaas net weer  geen punten op. Over het rijden was hij niet ontevreden.

Dan moest het maar gaan gebeuren in de 2e manche en dat leek in eerste instantie te gaan lukken. Maar even later belandde Fobbe naast zijn motor en waren de snelle mannen zo uit het zicht verdwenen.  Robert moest zich uiteindelijk tevreden stellen met een 34e positie en werd zo 35e in het dagtotaal.

Op zondag 12 mei staat voor Robert Fobbe weer een ONK wedstrijd op het programma en wel bij MSV NOV in Heerde. 

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment