ACCA5295

WEZEP -  De Open Nederlands Masters Kampioenschappen werden  van 2 t/m 5 mei in Amersfoort in het nieuwe Amarena (50m- baan) gehouden. Zes zwemmers uit de gemeente Oldebroek hebben, tussen de 850 andere deelnemers uit binnen- en buitenland, meegedaan. Vier dagen lang topwedstrijden voor zwemmend Nederland en daarbuiten. En de Wezepers hebben het prima gedaan. Johan Neevel, Heren 50+, kwam als eerste in actie op de 1500m vrije slag, waarop hij nipt de bronzen medaille misliep na een goed opgebouwde race. Maar het was helaas net niet voldoende.

christien

Christien Nieuwenhuis, dames 65+, werd vier maal Nederlands Kampioen  op respectievelijk de 50m en de 100m vrije slag, de 50m vlinderslag en de 100m rugslag. Op de laatste bleef zij verrassend slechts 0.3 seconde verwijderd van het Nederlandse rekord voor haar categorie. Verder won zij nog een bronzen medaille op de 50m rugslag

Erik Verholt, heren 30+, werd  tweemaal Nederlands kampioen: op de 50m en de 100m schoolslag. Verder was er voor hem een derde plaats op de 200m schoolslag.

Nog andere jonge masters uit Wezep waren: 

Rianne van Rijssen (20+), die vooral verraste op de vrije slag , en verder Stephanie van  Diepen (20+) en Frank Versprille (20+). Zij kwamen persoonlijk niet in de buurt van de medailles, maar zwommen geweldig goede tijden en verbeterden zichzelf meermaals. Met zijn vieren presteerden deze jonge masters heel goed in de mixed estafettes!( Daarbij worden de leeftijden bijelkaar opgeteld). Zo zwommen zij in de categorie 80+.  De estafettes leverden hen  1 maal een zilveren en twee maal een bronzen medaille op:  zilver op de  4 x 100m vrije slag, en brons op de 4 x 100m wisselslag en de 4 x 50m vrije slag. Op de 4 x 50m wisselslag grepen ze net naast de medailles met een 4e plaats.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment