IMG 1741 1024x768

OLDEBROEK -  Volleybalvereniging Bakkerij Jonker – Blauw Wit heeft afgelopen week Erik Koldewijn gepresenteerd als nieuwe trainer/coach van de eerste herenselectie voor het komende seizoen. Koldewijn volgt hiermee Viktor Artamonov op als eindverantwoordelijke.

De 60-jarige Apeldoorner was in het verleden actief als coach van o.a. Voorwaarts (Twello) Alterno (Apeldoorn), Blok EVC (Vaassen) en E.S.V. (Elspeet) en neemt daardoor flink wat ervaring met zich mee. Zelf speelde Koldewijn tot zijn 41e op 3e divisieniveau als middenman.

Vooravond nieuwe periode
Nadat bekend werd dat de wegen tussen Heren 1 en Artamonov zouden scheiden, is het bestuur er snel in geslaagd een nieuwe trainer te vinden. Na een aantal proeftrainingen bleek er een goede klik te zijn tussen Koldewijn en de spelersgroep. “Het bestuur is blij met deze nieuwe trainer. Met Erik is de intentie uitgesproken om voor een langere periode het herenteam naar een hoger plan te brengen. De selectie blijft grotendeels intact, maar een belangrijk facet is dat de jeugd in het plan aandacht en ruimte krijgt om zich te ontwikkelen. Als vereniging staan we wat dat betreft aan de vooravond van een nieuwe periode.  Naast de huidige leeftijd van gemiddeld 24 jaar binnen Heren 1, staat er jeugd met potentie te trappelen en daar willen we als vereniging in blijven investeren. Ondersteund door het enthousiasme, ambitie en het rijke volleybalverleden van Erik zijn alle ingrediënten aanwezig om door te groeien”, aldus voorzitter Wim Boerendans.

Plezier en presteren
Koldewijn heeft veel zin in deze nieuwe uitdaging: “Bij de proeftrainingen heb ik een beeld gekregen van een groep die hard wil werken en waar plezier hebben en willen presteren beiden belangrijk zijn. Mijn eerste indruk van de vereniging is dat de mensen betrokken zijn en heel transparant willen communiceren. Daar voel ik me nu al prettig bij”, aldus Koldewijn.

Heren 1 zal dit seizoen nog een aantal keer trainen en zal medio augustus de voorbereiding op het nieuwe seizoen gaan starten.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment