Dani Heitink

KAMPERVEEN - De jonge motorcrosser Dani Heitink reisde afgelopen vrijdag af naar het Belgische Lommel om deel te nemen aan het Europees kampioenschap voor de 65cc kleine wielen. De weersomstandigheden waren prima voor de jonge motorcrosstalenten.

Op de zaterdag moest Heitink eerst een tijd op de klok zetten en hij was er helemaal klaar voor. Tijdens deze tijdtraining ging het rijden hem goed af en wist hij een 10e tijd te realiseren wat zeer goed was. Daarna volgende voor de KTM driver de kwalificatierace waar Dani tien minuten en twee ronden kreeg om een goede uitslag te rijden. Dani kende hierbij een zeer goede start en kwam als 10e door.  Achter op de baan raakte Heitink uit zijn ritme en sloeg zijn achterwiel weg en ging er toen voorover af.  Gelukkig hield hij hier zelf niets aan over, alleen een afgebroken voorspatbord. Daarna zette hij nog flink aan en werd een 24e plaats het meest haalbare.

Een dag later was het zover voor de rijder uit Kamperveen.Hij kwam als 12e door in de eerste manche.  Daarna ontstond er een probleem voor Dani.

Het stuur sloeg uit zijn handen en hij kwam ten val. Het duurde nog al lang voordat hij de motor weer aan de praat kreeg, maar uiteindelijk kon hij het gas er volop zetten en knokte hij zich terug naar een 25e positie.

In het tweede bedrijf liet Heitink zien wel degelijk zijn ritme te kunnen rijden en na een matige start begon hij als 20e aan de race. De aanvalsgolf werd ingezet door Dani en hij wist op een schitterende wijze het tempo hoog te houden en pakte zo verdienstelijk een 14e plaats waarmee hij 16e werd in het dagtotaal.

De kleine wielen zullen nu weer worden omgewisseld naar de grote, want op zaterdag 27 april (Koningsdag) zal de strijd om het Nederlandse kampioenschap voor 65cc grote wielen op het programma staan en wel in Marum.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment