Ten Hove Kroes

OLDEBROEK - Onder prachtige weersomstandigheden werd zaterdag 20 april op het spectaculaire circuit De Bargen een wedstrijd om het Nederlandse kampioenschap voor zijspannen verreden. Veel combinaties uit de gemeente Oldebroek waren op deze wedstrijd afgekomen, waaronder ook Cor van Werven met Kaspars Liepins, Jaap ten Hove en Ronny Kroes en de gebroeders Rick en Levi Schreurs. Voor Cor van Werven was het zijn laatste optreden in het zand en Kaspars Liepins stond aan zijn zij. Het koppel  eindigde in de eerste manche als vijfentwintigste en kwamen in de tweede reeks met een prima zesde plaats over de finish wat van Werven en Liepins als veertiende liet eindigen in het dagtotaal. Cor liet weten de driewieler nu in de stalling te gaan zetten. Voor hem is het mooi geweest, maar dat wil niet zeggen dat hij stopt met sporten. Hij gaat zich nu meer richten op marathons. Cor  wil Kaspars Liepins bedanken voor al die keren dat hij als passagier naast hem heeft gestaan. Samen kunnen ze terug kijken naar een mooie tijd met prima resultaten.

Jaap ten Hove en Ronny Kroes wisten het op hun thuiscircuit ook prima te doen door in de eerste manche als tweeëntwintigste binnen te komen, maar ze wisten in de tweede omloop nog beter te doen. Ten Hove en Kroes wisten namelijk als zeventiende te finishen en werden hiermee achttiende in het dagklassement. Podiumrijden zit er niet meer bij voor de twee, maar ze hebben met volle teugen van deze dag genoten.

De beide gebroeders Rick en Levi Schreurs waren na lange afwezigheid ook weer terug te zien op hun favoriete baan. Het zijspanduo wist vooraf dat het tempo, dat ze in het verleden waren gewend, niet meer haalbaar was, maar probeerde her en der nog wel een aantal malen de aanval in te zetten. Een zesentwintigste plek in de eerste heat voor Rick en Levi bleek achteraf dat het beter had gekund en dat lieten ze zien ook. Zeker in het tweede bedrijf werd er meer tempo gemaakt door de beide broers. Het leverde ze uiteindelijk een goede zestiende plaats op en een negentiende positie in de einduitslag.

Morgen staat de Van Werven Dutch Grand Prix Sidecars op de rol voor stichting circuit Oldebroek en dan zal duidelijk worden wie de grote winnaar zal gaan worden in het Oldebroeker zand.

Voor meer info kunt u kijken op https://www.stichtingcircuitoldebroek.nl/

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment