VSCO

OOSTERWOLDE - Zaterdag, in de 23e competitieronde, ontvangt VSCO’61 op sportpark De Heughte BlauwGeel’55 uit Ede. De wedstrijd begint om 14:30 uur en scheidsrechter is de heer D.J. Funcke. VSCO’61 en BlauwGeel’55 spannen de strijd aan voor rechtstreekse handhaving. Vorige week was VSCO’61 de grote winnaar van de 22e competitieronde. Van de acht onderste ploegen was het de enige ploeg met de volle winst. Tegen FC Horst werd een zwaar bevochten 1-2 overwinning behaald en stegen De Kanaries van de elfde naar de negende positie en hebben nu 28 punten. Beide doelpunten van VSCO’61 werden gescoord door Jan van ’t Oever.

BlauwGeel’55 verging het vorige week een stuk minder. Thuis tegen De Valleivogels werd een 1-4 nederlaag geleden. Bij de rust stond het 1-3 en na de rust konden de blauwgelen geen vuist meer maken. Het enige doelpunt van BlauwGeel’55 kwam op naam van Jeroen Berkhof. Door deze nederlaag staat BlauwGeel’55 op de elfde plaats op de ranglijst met 26 punten.

De wedstrijd zaterdag tussen beide teams is een echte zes-punten-wedstrijd. Een overwinning brengt VSCO’61 dichtbij rechtstreekse handhaving. Bij verlies is het sterk afhankelijk van de resultaten op de andere velden. BlauwGeel’55 heeft een overwinning nodig om weg te blijven uit de gevarenzone. De Edenaren staan nu net een plek boven de nacompetitieplekken.

In het verleden zijn beide teams elkaar meermalen tegengekomen in competitieverband. Het uitduel dit seizoen werd na een 2-0 achterstand vrij sensationeel met 2-4 gewonnen door VSCO’61. Daarentegen werden de laatste twee thuisduels in de afgelopen twee seizoenen beide verloren door VSCO’61. Voldoende redenen om uit te zien naar een spannend duel.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment