OLDEBROEK - De afgelopen weken kwam het marathonschaatsen in het nieuws vanwege ernstige ongevallen op het ijs. Het zijn geen incidenten en volgens de schaatsers van Team van Werven draagt men gezamenlijk de verantwoordelijkheid om te doen wat binnen ieders mogelijkheden ligt. Daarom schaatst team Van Werven met helmen vanaf komend weekend.

Hoor wat Gary Hekman erover zegt in het NOS Sportjournaal.

Er staat de schaatsers van team Van Werven een druk weekend te wachten. Marathoncup 3 in Utrecht, de NK Afstanden en de selectiewedstrijd mass-start voor de World Cups.

Zaterdag 1 november rijdt het peloton de derde etappe om de marathoncup. Namens team Van Werven staan Gary Hekman, Crispijn Ariëns, Thom van Beek, Rick Smit en Rob Hadders aan het vertrek.

Vrijdag 31 oktober rijdt Rob Hadders de 5.000 meter op de NK Afstanden in Thialf. Deze start om 15.15 en is live te volgen via NOS.nl

Zondag 2 november rijdt Rob Hadders de 10.000 meter op de NK Afstanden. Deze start om 15.30 uur en is live te volgen via NOS.nl

Zondag 2 november rijden twee schaatsers namens team Van Werven de mass-start selectiewedstrijd. Mede op basis van deze wedstrijd wordt de selectie samengesteld voor de World Cups mass-start, waar twee Nederlanders mogen starten.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment