MDC2019 1704 JVO 0302

Na een paar dagen met klinkende resultaten was de vijfde etappe van de Morocco Desert Challenge een beetje een domper voor Gerrit Zuurmond en zijn mannen. Een lekke leiding zorgde voor twee uur oponthoud, waardoor de Rainbow-MAN met de 27ste tijd over de finish kwam. In het klassement zakte Zuurmond naar de veertiende plaats.

Eigenlijk was het best een mooie dag, die 318 kilometer van Foum Zguid naar Zagora. “Het ging prima. We hebben hartstikke lekker gereden”, vertelde Zuurmond. “We hebben alleen ook twee uur stil gestaan en dat was niet de bedoeling.”

Het probleem was een lekke hogedrukleiding voor de brandstof. “Die hebben we moeten aftoppen. Daarna konden we wel weer gewoon rijden, maar twee uur is wel veel.” De Rainbow-equipe kreeg hulp van Veka MAN, waar de truck ook vandaan komt.

Los van het lekke slangetje was het een uitstekende dag. “Het ging vanzelf vandaag, ook de duinen. We hebben in januari natuurlijk flink wat duinenervaring opgedaan in Peru. Daarmee vergeleken waren dit muggenbultjes”, grinnikte Zuurmond.

De laatste 100 kilometer reed de MAN op met de teamgenoten met de Ginaf. Gerrit van Werven reed zonder grote problemen door de etappe en werd 24ste. In het klassement staat hij op de 21ste plaats.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment