Bax Stupelis

OLDEBROEK - Vier manches en vier verschillende winnaars. De seizoenstart van het Wereldkampioenschap Zijspancross is spannender dan ooit! In Lommel waren het Team Veldman en Team Bax die mochten zegevieren en in Spanje schreven Team Giraud en Team Hermans de manches op hun naam. Ondanks dat Marvin Vanluchene en Ben van den Bogaart nog geen manche hebben weten te winnen komen de regerend Wereldkampioenen als mede koplopers naar Oldebroek. De Belgisch-Nederlandse combinatie heeft evenveel punten vergaard als Etienne Bax en Kaspars Stupelis. Laatstgenoemden komen met de “red plate” naar Oldebroek. De derde plaats in de tussenstand is voor de vice-wereldkampioenen Koen Hermans en Nicolas Musset.

Voor eigen publiek zullen de Nederlandse equipes uiteraard willen schitteren. Julian Veldman en Glenn Janssens kijken door een zware crash in Lommel en technische problemen in Spanje al tegen een flinke achterstand aan en zijn erop gebrand om die achterstand terug te dringen. Tienvoudig Wereldkampioen won de GP in Oldebroek al vijf maal en zal hier graag een zesde keer aan toe willen voegen. De concurrentie is hevig, dus Willemsen en Rostingt gaan het zeker niet cadeau krijgen. Kan de in Oldebroek geboren en getogen Gert van Werven wellicht voor een verrassing zorgen? Met de TM beschikken hij en Peter Beunk over een zeer sterkte krachtbron.

Na weken van intensieve opbouw is Stichting Circuit Oldebroek nagenoeg klaar voor de “Van Werven Dutch Grand Prix Sidecars”. Circuit “de Bargen” ligt er door de inzet van de vele vrijwilligers perfect bij en met de weersvoorspellingen kan het bijna niet anders dan het een geslaagd weekend gaat worden.  

Zowel op zaterdag als op maandag starten de trainingen om 08:30 uur. Zaterdag rijdt de NK Zijspan in  het programma, maandag is het de beurt aan de NK Younsters Quads, NK Junior Quads en de Youngster zijspannen. De manches van het WK starten om 13:15 en 16:00 uur.

Kijk voor alle info en het laatste nieuws op www.stichtingcircuitoldebroek.nl en volg de organisatie op Facebook!

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment