fobbe2

’t LOO - Motorcrosser Robert Fobbe  heeft met beide handen zijn kans gepakt om te proberen zich te plaatsen voor de Dutch Masters of Motocross, die op circuit de witte Ruysheuvel In Oss werd verreden.De 18-jarige Fobbe moest zich eerst plaatsen in de kwalificatietraining van de 250cc klasse op zaterdag 13 april. De rijder uit ´t Loo moest van start in groep 2 en wist met een prima elfde tijd zijn tijdtraining af te sluiten.

Dit betekende voor Robert dat hij door was naar de zondag. Daar moest het echt gaan gebeuren voor de Yamaha rijder. Nu kreeg hij te maken met zowel nationale als internationale rijders, maar l Fobbe liet zich niet van de wijs brengen en zette een 29e tijd neer, wat goed was om door te gaan naar de wedstrijd.

In de 1e manche wist Robert een goede race te rijden en wist hij met een goede 22e plaats te finishen. De 2e reeks verliep voor Fobbe een stuk minder omdat hij  niet goed stond voor het vertrek en dat betekende dat hij zich gelijk vast reed.

Dit was zeer jammer, maar er zat niets anders op om voor elke plek te gaan. Doordat de wedstrijd  met tien minuten was ingekort kwam Robert te laat  in zijn ritme en moest hij het doen met een 27e plaats . Robert Fobbe pakte helaas geen punten want die krijgen alleen de beste twintig van de dag, maar kijkt toch terug na een mooi crossweekend.

Wie had dit gedacht, want in 2018 nog te vinden in de NK Cupklasse, in 2019 de overstap naar de ONK 250cc en dan mee strijden met de besten in de Dutch Master of Motocross. In de ieder geval pakken ze dit Fobbe niet meer af.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment