CA1 9848 Large 1200x750

OLDEBROEK - Heren 1 heeft afgelopen zaterdag de laatste wedstrijd van het seizoen met 3-1 verloren van Gemini. De Blauw Witters hadden kansen op meer en speelden best aardig, maar keerden slechts met 1 punt huiswaarts. Daardoor eindigen de mannen het seizoen op een 5e plek in de promotieklasse. Dat is, na de promotie vanuit de eerste klasse vorig jaar, een puike prestatie.Voor zowel Blauw Wit als Gemini stond er nog wat op het spel ondanks dat het de laatste wedstrijd van het seizoen was. Blauw Wit kon bij een overwinning nog derde worden en Gemini had zelfs nog een kleine kans om kampioen te worden als de concurrent punten zou laten liggen.

Voor de Blauw Witters was het de laatste trip van meer dan een uur richting de Betuwe en omgeving. Na het nodige oponthoud onderweg en een stukje Arnhem-centrum in optima forma, begonnen de mannen iets te laat aan de warming-up. Wellicht dat die rommelige voorbereiding ervoor zorgde dat de Blauw Witters niet goed uit de startblokken kwamen. In de eerste set had Blauw Wit weinig in te brengen. De thuisploeg speelde goed, was effectiever aan het net en zette de passlijn van de Oldebroekers flink onder de druk. Gevolg was dan ook 25-19 setverlies.

Coach Viktor Artamonov voerde wat wijzigingen door in de opstelling en in de tweede set waren de rollen omgedraaid, tot een 16-18 voorsprong voor Blauw Wit. Die voorsprong werd helaas weggegeven en via 25-23 werd het 2-0. In de derde set leek het erop dat de wedstrijd beslist zou worden, want de geelhemden namen weer het voortouw. Ware het niet dat Blauw Wit een 23-21 achterstand nog wist om te buigen en de set daardoor binnen hengelde. Jammer genoeg wist Heren 1 er geen vijfde set uit te slepen. Door een sterke serviceserie van Gemini stond in de vierde set al snel een 10-2 achterstand op het scorebord en via duidelijke cijfers (25-16) werd het 3-1 voor Gemini. Daarmee werd het typische ‘laatste wedstrijd van het seizoen gevoel’ onderstreept.

Nadat alle uitslagen gisterenavond binnen waren, kon de balans opgemaakt worden en vond Heren 1 zich op een 5e plaats terug. De mannen kunnen terugkijken op een uitstekend seizoen waarin er boven verwachting gepresteerd is en het team een flinke stap voorwaats heeft gezet.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment