VSCO

OOSTERWOLDE - VSCO’61 begon in de belangrijke uitwedstrijd tegen FC Horst zonder de geblesseerden Ruben Sleurink en Henk Elskamp. Wel was Sander Stange weer terug na een schorsing. De wedstrijd op Sportpark De Adelaar werd onder winterse omstandigheden gespeeld en stond onder deskundige leiding van scheidsrechter Wesley O’Neil. In de beginfase kabbelde het spel wat voort en ontstonden er geen kansen. Het eerste gevaarlijke moment ontstond na een kwartier spelen, toen een van de voorwaartsen van FC Horst alleen voor doelman Arjan ten Klooster verscheen, maar deze lag in de baan van het schot en redde knap. Direct daarna is VSCO’61 gevaarlijk wanneer Ruben Buijserd net over kopt uit een voorzet van Wesley Pater. Weer een minuut later weten de gastheren toch de leiding te nemen. De verdediging van VSCO’61 treedt aarzelend op, weet de bal niet goed weg te werken en Amer Torkmani brengt FC Horst met een fraaie halve omhaal op 1-0.


Na ongeveer een half uur spelen komt VSCO’61 op gelijke hoogte. Een vrije trap van Wesley Pater komt op het hoofd van Jan van ’t Oever en tot ieders verrassing, misschien wel het meest van hemzelf, kopt hij de bal droog in de uiterste hoek. Vlak voor rust wordt FC Horst nog een keer gevaarlijk, maar de bal verdwijnt net over het doel. De kleedkamers worden dus opgezocht met een 1-1 ruststand.

Na de rust een hardwerkend VSCO’61, dat weinig mogelijkheden biedt aan de thuisclub. Al lijkt in de zestigste minuut een van hun voorwaartsen door de verdediging van VSCO’61 te breken, maar met een uiterste krachtinspanning wordt de bal door een verdediger geblokkeerd. Daarna wordt de geblesseerde Luca Veldhoen vervangen door Bart Schoonhoven. Met nog een kwartier te spelen komt VSCO’61 op de zo felbegeerde voorsprong. Bart Schoonhoven weet de bal in de doelmond te brengen, deze wordt echter tot corner verwerkt. De hoekschop wordt in eerste instantie afgeslagen door de verdediging van FC Horst, maar de goed opgestelde Jan van ’t Oever weet van afstand de bal hard, zuiver en onhoudbaar schitterend in de touwen te schieten.

VSCO’61 komt hierna ook nog bijna op een 3-1 voorsprong. Een uitstekend genomen vrije trap van Wesley Pater belandt via het hoofd van Rick Sleurink tegen de paal. Op dat moment is de geblesseerde Colin Blaauw al vervangen door Arjen Hulst.

In de resterende tijd geeft VSCO’61 de wedstrijd niet meer uit handen en worden drie hele belangrijke punten toegevoegd aan het totaal. Volgende week volgt de belangrijke thuiswedstrijd tegen Blauw Geel’55. De wedstrijd op sportpark De Heughte begint om 14.30 uur.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment