korfa

WEZEP - In 2019 bestaat de Wezepse korfbalvereniging Rood-Wit 40 jaar. Om dit jubileum te vieren staan gedurende het hele jaar feestelijke activiteiten op de kalender van de vereniging. Zo was het afgelopen vrijdag en zaterdag, 5 en 6 april, tijd voor de korf-a-thon. Tijdens de korf-a-thon werd 24 uur lang gekorfbald en stonden verschillende sportieve activiteiten gepland! Zo heeft elk lid, tijdens dit 24-urig evenement, tien minuten mogen schieten. Doormiddel van sponsoring per doelpunt of een vast bedrag probeerde de leden zo veel mogelijk geld op te halen. Hiermee is ruim €5500,- euro opgehaald. De meeste doelpunten werden gescoord door Marijke Drolenga, met 106 doelpunten in tien minuten!

Naast het tien minuten schieten door elk lid, werd er ook voor elke leeftijdsgroep een extra activiteit georganiseerd. Voor de jongste jeugd van de D, E en F werden drie aparte clinics georganiseerd met behulp van de selectiespelers. De D-jeugd kreeg een clinic georganiseerd door Jackie de Vries en Rik Groeneveld. Deze clinic werd afgesloten met een 1 tegen 1 spel tegen een selectiespeler naar keuze. De verschillende clinics werden door de jeugd als erg leuk en leerzaam ervaren!

Voor de C- & B-jeugd werd het koppelschieten georganiseerd. De jeugd kon meedoen samen met een ouder. Zo werd er 2 tegen 2 geschoten en degenen met de meeste doelpunten aan het eind van een ronde gingen door naar de volgende ronde. Deze activiteit leverde enthousiaste jeugd maar ook zeker bloedfanatieke ouders op!

’s Nachts tussen 1 uur en half 4 werd een mixtoernooi georganiseerd. Aan dit mixtoernooi namen spelers van de selectie, het 3e en 4e seniorenteam, recreanten en A-jeugd deel. Het tijdstip mocht de pret en het fanatisme niet drukken, de activiteit werd dan ook als zeer geslaagd ervaren.

Naast de activiteiten voor de verschillende leeftijdscategorieën werden ook nog een aantal extra activiteiten georganiseerd. Zo vond er een kinderbingo met leuke prijzen plaats voor alle jeugd. Een verloting leverde nog eens een extra €200,- op!

Als afsluiting van het 24 uur korfballen werden twee wedstrijden gespeeld waarin oud-selectiespelers het opnamen tegen de huidige selectiespelers. Het was leuk om te zien hoeveel publiek er op deze wedstrijden af kwam! De tribunes waren dan ook goed gevuld. Ondanks dat sommige oud-selectiespelers al 25 jaar niet meer hadden gekorfbald, moest de huidige selectie er hard voor werken om weerstand te bieden aan de oud-selectie spelers. Deze oud-selectiespelers brengen natuurlijk ook heel wat ervaring met zich mee. Het startsignaal van deze wedstrijden kwam van de eerste scheidsrechter van Rood-Wit Ab Bremer, hij floot de wedstrijd in.

In de rust van deze afsluitende wedstrijden scoorde Rood-Wit lid Piet het laatste doelpunt van de korf-a-thon. Hij is ons oudste en één van de langst zittende leden van de vereniging. Vanaf de oprichting van Rood-Wit is Piet betrokken bij onze vereniging!

Het opgehaalde bedrag van de korf-a-thon zal ten goede komen aan de andere activiteiten die nog gepland staan in dit feestelijke jubileumjaar. Zo zal er nog bij de start van het nieuwe korfbalseizoen in augustus, een zeskamp georganiseerd worden. Daarnaast zal het jubileumjaar feestelijk worden afgesloten met een event in december.  

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment