Dani Heitink

KAMPERVEEN -  Het jonge motorcrosstalent Dani Heitink reisde afgelopen vrijdag af naar Slowakije om voor het eerst deel te nemen aan het Europese kampioenschap voor de 65cc kleine wielen klasse. Normaliter zou de kwalificatietraining op zaterdag plaats vinden en Heitink was er klaar voor, maar door hoosbuien besliste de organisatie om alles af te blazen voor die dag. Dit was zeker niet bevorderlijk voor de motorcrosser uit Kamperveen. Maar iederen kreeg met hetzelfde laken en pak te maken. Dit betekende dat op zondag het hele programma moest worden afgewerkt. Zonder baanverkenning werd er met de tijdtraining begonnen op een zwaar circuit waar het zoeken was voor goede rijplekken. Dani wist daar prima mee om te gaan en een mooie 14e tijd te noteren.

Voor Heitink verliep de start wonderbaarlijk goed  in de 1e manche, maar hij had toch nog teveel respect voor zijn tegenstanders, die hier dankbaar gebruikt van maakte,. Daarna ging hij ook nog onderuit en raakte hij even zijn rijritme kwijt. Maar even later ging het gas er volledig op en wist Dani met een prima  inhaalrace zich terug te knokken naar een 18e plaats, waarmee hij ook werd afgevlagd. Zo waren de eerste drie punten binnen.

Het circuit was conditioneel in de 2e reeks een stuk beter geworden en dat was te zien ook aan de rijstijl van de KTM piloot, die een zeer goede start kende en zich niet van de wijs liet brengen. Dani reed zijn eigen wedstrijd en dat leverde hem een prima 14e plaats op waarmee Heitink als 16e eindigde in de daguitslag.

Zo pakte Dani Heitink voor het eerst in zijn crosscarrière de eerste EK punten op buitenlandse bodem en dat was voor hem en de rest van het gezin Heitink een bijzondere ervaring. Nu even rust en opmaken voor de volgende EK wedstrijd op zaterdag 20 en zondag 21 april in het Belgische Lommel.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment