CA1 0023 1200x675

OLDEBROEK - Het eerste team van Bakkerij Jonker – Blauw Wit heeft afgelopen zaterdag het laatste thuisduel in de Talter met 3-1 gewonnen van TweeVV, dat voorafgaand aan het duel één plaats lager geklasseer stond. In een niet al te hoogstaand duel namen de Blauw Witters revanche op de gasten uit Ede, want eerder dit seizoen werd er immers met 3-2 verloren van de Edenaren. Coach Viktor Artamanov kon slechts op 7 van zijn 10 spelers een beroep doen en dat betekende dat de Blauw Witters allemaal een stapje harder moesten werken zaterdag. En dat was in combinatie met variatie in de aanval het gekozen strijdplan. Een aardige openingsset (25-20 winst) werd afgewisseld met een belabberde tweede set (16-25 verlies). Blauw Wit had zichtbaar moeite om het niveau hoog te houden, maakte teveel eigen fouten en TweeVV profiteerde daar met name via de buitenkant, dankbaar van.

Het slordige spel van de tweede set kreeg aan het begin van de derde set een vervolg, getuige een 1-5 achterstand. Een vroege time-out en wat harde woorden onderling waren nodig om de mannen weer op scherp te zetten. Jordi van de Beek verving Anthon Cornet en de Blauw Witters wistten de achterstand om te draaien en het tij te keren. André Polinder had gelukkig zijn ‘blokkie-uit’ abonnementje nog niet opgezegd, ondanks dat het zijn laatste thuiswedstrijd was voor Blauw Wit 1. Veelvuldig wist hij de blokkering van de Edenaren in de luren te leggen en kon daardoor een belangrijk aandeel van winst in de derde set op zijn conto bijschrijven. Er was nog wel even een 18-19 voorsprong voor TweeVV, maar Reinier Boerendans maakte middels een strakke serviceserie korte metten met de set (25-22 winst).

Zoals eigenlijk al de gehele wedstrijd kon Blauw Wit naar hartenlust scoren via het midden en na een serviceserie van Harold van Norel (misschien ook wel zijn laatste serviceserie in de Talter), was het verzet van de gasten definitief gebroken in de laatste set. Met ruime cijfers (25-15) liet Blauw Wit een 3-1 zege optekenen.

De mannen zijn door deze overwining gestegen van plek 6 naar 4 op de ranglijst. Het stuivertje wisselen met concurrenten DVV, Hellas en Pegasus om plek 3 t/m 6 zal volgende week tijdens de alweer laatste speelronde ongetwijfeld een vervolg krijgen. Blauw Wit gaat zaterdag op bezoek bij Gemini in Elst, dat momenteel nog tweede staat en nog zicht heeft op het kampioenschap. Bij een goed resultaat is het mogelijk dat de Blauw Witters zelf nog derde worden. Kortom, een interessante laatste wedstrijd van het seizoen met meerdere belangen. Aanvang is om 14.00u in De Helster in Elst.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment