3lom

OLDEBROEK - Jeroen Boeve en Rick Sellis hebben op de crosspiste van Lommel zeer goede zaken gedaan. Op zaterdag 6 april stond voor het koppel een wedstrijd op het programma om het Nederlandse kampioenschap voor zijspannen. Deze categorie was als bijklasse toegevoegd aan de eerste wedstrijd om het wereldkampioenschap voor zijspannen en dat maakte het voor de rijders er zeker niet makkelijker op.

Op het loodzware circuit wist het duo al goed voor de dag te komen in de tijdtraining en een prima vijfde tijd op de klok te zetten. Boeve en Sellis waren hier dik tevreden mee en waren ook zeer ontspannen voor de 1e manche. De twee zagen het wil zitten en dat lieten ze zien ook.

De start van de 1e reeks verliep goed en het koppel begon als achtste aan hun wedstrijd waarna de aanvalsgolf werd ingezet op de voorgangers. Met een prima derde plaats wisten Jeroen en Rick de race af te sluiten en er ging gejuich op bij de aanhang. Dit gaf extra vertrouwen voor de 2e manche waarbij ook duidelijk werd dat de baan alleen maar zwaarder was geworden.

Nadat de twee kwalificatieraces waren afgewerkt voor de WK zijspanrijders werd de tweede heat afgewerkt. De beide vechtersbasen uit Oldebroek lieten er in deze wedstrijd  geen gras overgroeien en mikte weer op een goed resultaat. De start verliep voortreffelijk voor Boeve en Sellis die als derde vertrokken en deze positie tot een het eind wisten vast te houden en daarmee wederom als derde wisten binnen te komen.

Met deze twee prima uitslagen werden Jeroen en Rick tweede van de dag en wisten zo in het Belgische zand zeer goed zaken doen. Na deze wedstrijd werd duidelijk dat in de tussenstand Jeroen Boeve en Rick Sellis van de vijfde naar de tweede plaats zijn gestegen en de kansen op de Nederlandse titel alleen maar zijn toegenomen.

Het Sidecarcrossteam Boeve en Sellis namen na alle inspanningen even de tijd om een feestje te vieren wat het gehele team ook zeker had verdiend.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment