OWIOS veld

OLDEBROEK – OWIOS speelt zaterdag tegen Lunteren. De wedstrijd begint om 14.30 uur en staat onder leiding van de heer D.J. Funcke. De competitie in de 2e klasse G nadert haar ontknoping. Er zijn nog 6 wedstrijden te gaan. Het verschil tussen beide ploegen is 1 punt in het voordeel van Lunteren. Lunteren staat op de 8e plaats met 27 punten en OWIOS op de 10e plaats met 26 punten. OWIOS staat 6 punten boven de streep en Lunteren 7. Lunteren en OWIOS zijn de afgelopen jaren aan elkaar gewaagd. Vorig seizoen won OWIOS thuis met 1-0, maar uit verloor het met 2-0 van Lunteren. In de laatste wedstrijd voor de winterstop stond OWIOS vijf minuten voor tijd met 2-1 voor, maar verloor uiteindelijk in de laatste vijf minuten door twee identieke doelpunten met 2-3. Een onterechte rode kaart voor OWIOS in deze wedstrijd, die uiteindelijk zwaar telde.

Lunteren staat het hele seizoen al netjes in de middenmoot en door enkele overwinningen vlak voor de winterstop stond het in de winterstop zelfs eventjes bij de kopgroep. Na de winterstop zijn de resultaten iets minder geworden. In 8 wedstrijden behaalde Lunteren 6 punten met 1 overwinning (Blauw-Geel ’55) en drie gelijke spelen (FC Horst, VSCO ‘61 en Woudenberg) en 4 wedstrijden werden verloren. Vorige week leek Lunteren op weg naar de overwinning. In de laatste minuten boog VRC de 1-0 achterstand om en won met 2-1 en pakte hiermee de 2e periode.

OWIOS bewees zich vorige week een slechte dienst. Bij winst had OWIOS de 2e periodetitel voor het grijpen gehad en had het zich bijna veilig gespeeld. Maar OWIOS verloor terecht met 3-0 van VVOP. VVOP knokte zich in de wedstrijd en meer en meer begon OWIOS tegen zichzelf te voetballen. OWIOS is de laatste weken wisselvallig door het ontbreken van verschillende sterkhouders, maar langzaam keren er weer enkelen terug.

Zowel Lunteren als OWIOS zullen de drie punten willen pakken om rustig naar het einde van de competitie toe te werken. Met nog 6 wedstrijden te gaan is de voorsprong op een plek voor de nacompetitie 6 en 7 punten. De overwinningen tussen beide ploegen wisselen elkaar af en beide ploegen zijn zeer aan elkaar gewaagd. De ploeg die de meeste energie op de mat zal kunnen leggen, zal als winnaar van het veld stappen en goede zaken doen voor de stand op de ranglijst.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment