HATTEM - Zaterdag 25 oktober vertrokken de heren van z&pc Hatto Heim voor hun vierde wedstrijd om 14:30 uur naar Nijmegen. Daar stond hen het vierde team van Aqua-Novio te wachten, een ervaren ploeg die te boek staat als een fysiek harde ploeg zeker als ze tegen een achterstand aan kijken.

Op de training van vrijdag, met eindelijk weer eens een goede opkomst was er een incident met keeper Arjan v/d Worp en Rutger-Jan Rienmeyer.

Tijdens het afwerken op het doel was er een schot van Rienmeyer die goed werd gestopt door Van de Worp, alleen na de stop van het schot lag er een verbeten keeper in het doel die direct naar de elleboog greep en aangaf dat er iets niet goed zat.

Als commentaar werd direct geopperd dat wanneer de keeper geblesseerd was Rienmeyer het doel zaterdag maar moest verdedigen, iets waar Rienmeyer geen problemen mee heeft. Hij is jaren lang verdienstelijk keeper geweest bij het eerste van Hatto Heim, Swol Zwolle en Zignea uit Emmeloord. Rienmeyer  meldde zich echter zaterdagochtend ziek af bij aanvoerder Geijssen en daarom werd Dries Slijkhuis opgetrommeld om mee te spelen. Toch was er nog het “armpie” van Van de Worp, die gaf aan te starten in het doel en hij zou wel zien hoe het ging.

In de eerste periode stonden de IJscowd heren na een aantal man minder situaties tegen een achterstand van 3-0 te kijken. In de tweede periode kwamen de heren van z&pc Hatto Heim beter uit de startbloken. Het spel was verzorgt en er werd goed naar voren gespeeld. Door treffers van Van Grootheest en Kroeze begonnen de heren de derder periode met een stand op de klok van 3-2. In de rust tussen de tweede en derde periode kwam Kroeze met het idee om het vertrouwde zone-spel te spelen. Dit houdt in hun midvoor ( spits) dubbel te dekken, dat wil zeggen voor en achter de man ligt een verdediger.

Gezien de vorm van de keeper, waarover later meer en het compacte verdedigen werd de tegenstander gedwongen om van afstand te schieten. Zo gezegd maar niet goed gedaan, de heren lieten het zone spel niet zien en werd ook niet uitgevoerd. Er werd slecht gepast niet goed gekeken en het leek wel of de gang eruit was.

In plaats van de wedstrijd naar zich toe te trekken werd de achterstand groter en zo kleken de heren aan het begin van de vierde periode aan tegen een achterstand van 6-2. De vierde gaf het zelfde beeld met terffers van Van Grootheest en Kroeze werd de eindstand bepaald op 8-4.

Hoe verging het keeper Van de Worp. Nou zijn eigen woorden waren na de wedstrijd: ,, Ach.. het ging wel, de derde periode vond ik mezelf niet zo best”.

Toch heeft hij 2 vijfmeters gestopt( penalty) en hij liet zien ondanks de licht blessure “ant armpie” dat hij echt wel de man in vorm is bij het heren 1 team van z&pc hatto heim.

Het wordt wat eentonig, maar het is waar en het is ook zeker de moeite waard om op zaterdag 8 november naar de thuiswedstrijd van de heren te komen kijken. Dan kunt u hem met uw eigen ogen zien tegen ZVV1 uit Vaassen om 19:30 uur in zwembad De Marke.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment