Owios Hierden

OLDEBROEK – OWIOS heeft thuis geen vervolg kunnen geven aan de overwinning tegen Lelystad. OWIOS verloor met 4-1 van Hierden. Met deze nederlaag groeit de achterstand op de middenmoot in deze 2e klasse.

OWIOS wist wat het te doen stond. De eerste kansen waren ook voor OWIOS. Reeds in de 2e minuut bereikte een steekbal William van den Hul, maar uit de draai kon hij niet voldoende vaart meegeven aan de bal. Kort daarna kwam Cornell Balk schuin alleen voor de doelman te staan, maar te gehaast werd er geschoten.

Na 5 minuten liep OWIOS echter achter de feiten aan. Een uittrap van keeper Kuiper belandde pardoes voor de voeten van aanvoerder Brian Klaassen en hij had geen moeite om deze mogelijkheid te verzilveren: 0-1. Deze achterstand had zijn weerslag op het vertoonde spel van OWIOS. Het was Hierden dat een kwartier lang de bovenliggende partij was en verschillende kansen kreeg. In de 16e minuut was het wederom raak voor Hierden. Een mooie aanval over links werd goed teruggelegd en knap binnengeschoten door wederom Brian Klaassen: 0-2. In het tweede deel van de eerst helft kreeg OWIOS de zaakjes beter op orde. Nadat eerst Richard Schoeber de keeper op de proef had gesteld was het 5 minuten voor rust was het dan raak. Wegens treuzelen van de keeper van Hierden besloot scheidsrechter Avci tot een indirecte vrije trap binnen de beruchte lijnen van de 16. Deze vrije trap werd feilloos binnengeschoten door Bennie Veldhoen. Een doelpunt op een ideaal moment.

Echter, 10 minuten na rust stond het reeds 1-3. Eenvoudig werd met een lichaamsbewegings de verdediging op snelheid geklopt. Bij het terugleggen stond wederom totaal vrij aanvoerder Brian Klaassen om zijn 3e van deze middag binnen te tikken. Hierna probeerde OWIOS het wel, maar het echte venijn en de echte overtuiging om de wedstrijd naar de hand te zetten, ontbrak. Vlak voor het eindsignaal was het Ali Akachar die voor de statistieken de 1-4 kon aantekenen voor de terechte overwinning voor Hierden.

OWIOS brengt zichzelf in de problemen en om het tij te keren dient men elkaar eens goed in de ogen te kijken op welke manier de punten binnengesleept moeten worden.

Komende zaterdag voetbalt OWIOS uit tegen Blauw-Geel ’55 om 15.00 uur.

Opstelling OWIOS: Kuiper, Boon, Nagelhout, Snoek, Veldkamp, (71. Van Hooren), Mensink (71. Van Haagen), Van ’t Hul, Schoeber (60. Scheffel), Veldhoen, Van den Hul, Balk

Scoreverloop
’05 – 0-1 – Brian Klaassen
’16 – 0-2 – Brian Klaassen
’39 – 1-2 – Bennie Veldhoen
’55 – 1-3 – Brian Klaassen
’85 – 1-4 – Ali Akachar

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment