HEERENVEEN – Erik-Jan Kooiman won zaterdag 25 oktober 2014 op glorieuze wijze zijn eerste marathon als topdivisieschaatser. Als enige in het peloton pakte hij op het ijs van Thialf in Heerenveen drie ronden voorsprong. Tot groot genoegen ook van van Vader Jan Kooiman, die langs de baan stond als ploegleider van een ander topdivisieteam en die het in een reactie opmerkelijk noemde dat hij zelf in Heerenveen zijn 31e en laatste zege als marathonschaatser boekte. Ook Jillert Anema toonde zich verheugd, hoewel Bob de Vries uit zijn eigen team genoegen moest nemen met een tweede plaats, voor Frank Vreugdenhil, die derde werd.

Maar Anema heeft ook het team van Kooiman onder zijn hoede. Zijn in licht en donkerblauw gehuld schaatsers lieten zich veelvuldig in de kopgroepen zien. Het team van Van Werven, dat nog wel een keer Crispijn Ariëns naar voren wist te sleuren, was hier niet tegen opgewassen. De strijd in Heerenveen om de KPN Marathon Cup verliep spectaculair. Elf rijders hadden twee ronden voorspring en eveneens elf één ronde. Jan Maarten Heideman werd 24e. Bob de Vries leidt na twee wedstrijden het klassement.

Bij de dames wist Irene Schouten te winnen voor Mariska Huisman, en Janneke Ensing werd derde.

De wedstrijd in de eerste divisie werd gestaakt, Martin van de Pol kwam zaterdagavond in Thialf ernstig te val, en moest ter plekke behandeld worden, en moest daarna een operatie ondergaan.

Arend Heideman maakt de volgende reportage van deze 2e KPN Marathon in Heerenveen.

 

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment