WHC

WEZEP -  Wat was de wedstrijd eerder dit seizoen tussen WHC en Buitenpost spannend en enerverend en WHC wist drie keer een achterstand goed te maken. Uiteindelijk gingen de gasten uit Buitenpost alsnog met de zege aan de haal door ver in blessuretijd alsnog de 3-4 te scoren door Rob Dijkstra. Voor Buitenpost had Rudmer Loonstra al eerder drie keer gescoord. Voor WHC scoorden Melvin Veldhuis (2x) en Jonathan van Marle.  “Maar eerlijk is eerlijk, we hebben de punten gestolen”, gaf Buitenpost-trainer René van der Weij na afloop toe. “We hadden moeite met de lopende spitsen en kregen moeilijk vat op het beweeglijke middenveld van WHC. We scoren vier echt goede goals. Daar was ik super tevreden over. Vijf kansen, vier goals. En als je dan in 94e minuut de 3-4 maakt zegt dat veel over het team. Buitenpost staat na 20 wedstrijden met 23 punten op een veilige 12e plaats. WHC is de nummer 15 op de ranglijst met 16 punten uit 20 wedstrijden. 


Buitenpost wist afgelopen zaterdag in Wierden ver in blessuretijd nog één punt te bemachtigen.  SVZW kwam op voorsprong door Frank Smit. Twintig minuten voor tijd scoorde Rob Dijkstra de gelijkmaker. Toen Denis Sahbaz 2 minuten voor tijd de 2-1 scoorde voor de rode lantaarndrager leek een nederlaag onontkoombaar. In een alles of niets poging wisten "De "Blauwkes" in de blessuretijd via Rolf Dijk toch nog de 2-2 binnen te schieten. Een belangrijk punt voor Buitenpost ,die aan het einde van de rit nog wel eens heel erg belangrijk zou kunnen zijn.Bij Buitenpost gaat trainer René van der Wey na 6 jaar weg. Hij wordt in het seizoen 2019-2020 hoofdtrainer bij SC Genemuiden. 

Hij wordt daar de opvolger van Jan van Raalte, die net als Van der Weij in het verleden bij SC Cambuur en Harkemase Boys speelde. René van der Weij begon zijn trainerscarrière bij Stiens en kwam via Leovardia in 2014 als assistent bij Buitenpost terecht.

In 2015 werd hij hoofdtrainer en in de drie volgende seizoenen bouwde hij aan een team dat vorig seizoen promotie naar de hoofdklasse behaalde, een unicum in de historie van de ‘Blauwkes’.Buitenpost behaalde 8 van de 23 punten op sportpark 'De Schwadde. Het won van CSV Apeldoorn (2-1) en SDC Putten (1-0). Het speelde gelijk tegen SVZW (1-1) en Berkum (0-0). Het verloor van Excelsior'31 (0-3),  AZSV (0-2),  Flevo Boys (1-3) DUNO D. (2-5) en ACV Assen (0-1)In de uitwedstrijden doet Buitenpost het aanzienlijk beter.  Het won van AZSV (0-2), WHC (3-4), DETO Twenterand (2-3) en Berkum (0-1), Het speelde gelijk tegen SC Genemuiden (1-1), SVZW (2-2) en Staphorst (1-1), Het verloor van Excelsior'31 (3-0),  Sparta Nijkerk (1-0), Urk (1-0) en ACV Assen (5-1).WHC wist na de overwinning op SC Genemuiden (2-0) ook afgelopen zaterdag met 3-1 te winnnen van Flevo Boys. WHC wist binnen het kwartier een 0-1 achterstand om te zetten naar een 3-1 overwinning. WHC heeft zaterdag in Buitenpost nog wat recht te zetten nadat het in Wezep tegen een zure 3-4 nederlaag opliep. WHC heeft zaterdag een uitgelezen mogelijkheid om een stapje dichterbij de veilige 12e plaats te komen. WHC zal dan wel af moeten rekenen met de onverzettelijke Friezen die koste wat kost hun plek in zaterdaghoofdklasse B willen behouden. Het belooft een boeiend  voetbalgevecht te worden en de blauwwitte helden hopen dan ook dat jullie hun zaterdag in Buitenpost massaal komen aanmoedigen en ondersteunen

De wedstrijd staat o.l.v. Dhr. M. Oosting uit Niekerk
Hij floot dit seizoen al 13 wedstrijden in de zaterdaghoofdklasse en gaf daarin 27 gele en 2 rode kaarten.
Eerder dit seizoen floot hij al WHC - Berkum (1-2) en Buitenpost - Excelsior'31 (0-3)
Hij wordt geassisteerd door Dhr.  L.M.W. Andy en Dhr. N.M. Veldhuis

De aftrap op sportpark De Swadde in Buitenpost is om 14.30 uur

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment