OWIOS

OLDEBROEK - In samenwerking met de hoofdsponsors Van Werven en Jan Bakker start OWIOS vanaf zaterdag 23 maart de inzameling van harde plastics. Van Werven kan deze harde plastics recyclen tot nieuwe hoogwaardige grondstoffen. Hiermee draagt OWIOS bij aan een duurzamere toekomst. Binnen elk huishouden en elk bedrijf worden er veel producten gebruikt die harde plastics bevatten. Uiteindelijk belanden deze plastics bij het restafval. Dit afval is echter een grondstof. Voor een duurzamere wereld dient het aanboren van primaire grondstoffen blijvend verminderd te worden. Dit kan onder andere door harde plastics te recyclen en opnieuw als grondstof te gebruiken voor nieuwe producten.

In oneindig veel producten worden harde plastics gebruikt. Producten met harde plastics zijn bijvoorbeeld: shampooflessen, boterkuipjes, tuinmeubelen, kratten, speelgoed, wasmanden, plastic emmers, bloempotten, speciekuipen, etc. In plaats van dat dit bij het restafval belandt, kan het ook verwerkt worden tot hoogwaardige grondstoffen. De te recyclen harde plastics voldoen aan de recycling codes PP, PE, PP-PE en HDPE. Deze codes staan over het algemeen zichtbaar op het plastic door middel van een driehoekje met daaronder de genoemde code. Separaat zal er ook PVC ingezameld worden. Al deze producten kunnen ingeleverd worden bij OWIOS. Containers worden beschikbaar gesteld door Jan Bakker en Van Werven. OWIOS draagt er samen met Jan Bakker en Van Werver zorg voor dat deze containers bij Van Werven weer verwerkt worden tot hoogwaardige grondstoffen voor nieuwe producten.

Rob Labots: “Als Van Werven zijn wij blij met dit initiatief van OWIOS. Belangrijk is dat iedereen, maar met name onze jeugd, bewust gaat worden dat kunststof geen afval is, maar een grondstof. Als Kunststof Recycling Van Werven verwerken wij jaarlijks 120.000 ton harde kunststoffen tot hoogwaardige schone grondstoffen. Wanneer we met elkaar anders gaan denken, kunnen we een mooie steen bijdragen aan een schoner milieu. OWIOS geeft hiermee een bijzonder mooi voorbeeld. Succes, we zien de eerste containers graag komen!”

“Met het recyclen van harde plastics willen we een kleine bijdrage leveren aan de toekomst van onze kinderen en daarbij bewustwording creëren dat afval ook een waardevolle grondstof is. Deze activiteit sluit perfect aan bij het hoofdsponsorschap van Van Werven en Jan Bakker. De inkomsten wil OWIOS gebruiken voor de bouw/verbouw van een duurzaam clubhuis, zodat ook de komende generaties hier gebruik van kunnen maken. Op deze manier snijdt het mes aan twee kanten.”, aldus OWIOS-voorzitter Jacko van den Bosch.

Vanaf zaterdag 23 maart kan er elke zaterdag van 8.30 – 11.30 uur bij OWIOS op de parkeerplaats harde plastics ingeleverd worden. Op de parkeerplaats staan vrijwilligers van OWIOS die de helpende hand zullen bieden en controleren of juiste plastics worden aangeleverd. Bedrijven die ook voor een duurzamere toekomst gaan en hun stortkosten blijvend willen verlagen door harde plastics te leveren, kunnen ook contact opnemen met Leonard Visscher, kunststof@owios.nl of 06 – 44 93 23 47.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment