4boeve

OLDEBROEK - Vol vertrouwen reisde zondag 10 maart het Sidecarcrossteam Boeve en Sellis af naar circuit De Herselse Bossen in Lierop om deel te nemen aan de eerste wedstrijd om het open Nederlandse kampioenschap voor zijspannen. Het zou een wisselvallige dag gaan worden wat weer betreft en dit was al vroeg zichtbaar. Er stond al een flinke wind en de buien bleven komen.  Jeroen Boeve en Rick Sellis wisten een prima vierde tijd op de klok te zetten in hun tijdtraining en ze keerden zeer tevreden terug naar het rennerskwartier. Dit betekende dat de twee een mooie startplek voor de 1e manche konden gaan uitzoeken. Het werd snel duidelijk dat door de regenval het circuit loodzwaar was geworden en  het zaak voor het koppel om een goede start te maken.

Dit liep echter anders af voor het Oldebroeker zijspanduo, dat bij het aankomen van de eerste bocht  in een spoor terecht kwam en over de kop sloeg.. Maar het zijspanduo wist zich al snel vanaf de dertigste positie terug te knokken naar een prima negende plaats. Het werd een zwaarbevochten wedstrijd, maar ondanks alles toch een prima optreden. Bakkenist Rick Sellis liet na afloop van de race weten zeer tevreden te zijn. 'Het rijden ging ons goed af en we kwamen een aantal keren vast te zitten den at is domme pech'.

Het koppel wilde in de 2e manche op revanche, maar daar ikwam het niet van. Dit kwam mede door de zware storm die over de baan heen raasde. Reclameborden en bomen moesten het ontgelden waarna de wedstrijdleiding besloot om alle resterende wedstrijden te schrappen. De veiligheid moet voor iedereen gewaarborgd zijn liet de voorzitter van Lierop weten en daar waren alle rijders het snel over eens.

Op zondag 17 maart staat voor het Sidecarcrossteam Boeve en Sellis de tweede wedstrijd op het programma en op circuit Gageldijk in Lochem.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment