VSCO

OOSTERWOLDE - Zaterdag staat de derby tussen VSCO’61 en ESC op het programma. De wedstrijd op sportpark De Heughte begint om 17:00 uur. Scheidsrechter is de heer G. (Gerrit) Beekman. Voor beide teams staat er veel op het spel. De competitie nadert de ontknoping en zowel VSCO’61 als ESC zitten in degradatiezorgen. Na de winterstop wist VSCO’61 uit vier wedstrijden slechts een punt te halen. Dat was in de uitwedstrijd tegen De Valleivogels waar met 0-0 gelijk werd gespeeld. De wedstrijden tegen Renswoude (0-1), AVW’66 (2-0) en Woudenberg (1-3) gingen verloren. VSCO’61 is hierdoor van de zesde naar de tiende plaats gezakt met 19 punten uit zestien duels.

ESC wist na de winterstop twee puntjes te sprokkelen. Gelijk werd gespeeld tegen FC Horst en VVOP. De wedstrijden tegen OWIOS (2-4) en VRC (0-4) werden verloren. Hierdoor staat ESC momenteel op de laatste plaats met 13 punten en deze plaats betekent aan het eind van het seizoen rechtstreekse degradatie.

Voor beide teams geldt zaterdag dat alleen een overwinning telt. Voor ESC om te proberen ten koste van VVOP van de laatste plaats af te komen. Voor VSCO’61 om er voor te zorgen weg te blijven van de onderste drie plaatsen. Plaats 14 is rechtstreekse degradatie en de plaatsten 12 en 13 betekenen nacompetitie.

Grote vraag is met welke spelers de wedstrijd wordt begonnen. ESC is tijdens de winterstop enkele spelers kwijtgeraakt, terwijl VSCO’61 aankeek tegen een grote ziekenboeg. Het lijkt erop dat De Kanaries langzaam maar zeker de ziekenboeg ziet leegstromen.

De wedstrijd in Elburg eindigde in een 0-0 gelijkspel. De wedstrijd was niet hoogstaand en ESC wist toen haar eerste punt van de competitie binnen te halen. Hiervoor zullen beide teams vandaag vooraf niet tekenen. Het belooft in ieder geval een spannend duel te worden op sportpark De Heughte.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment