IMG 9888 1200x675blwit

OLDEBROEK - Het eerste team van Bakkerij – Jonker Blauw Wit heeft het uitduel tegen hekkensluiter Toesj met duidelijke cijfers gewonnen (4-0). In de sporthal van Heteren kende Blauw Wit weinig problemen met de thuisploeg en alleen in derde set was er werk aan de winkel en moesten de Blauw Witters een achterstand repareren.

Toesj, dat onderaan bungelt in de promotieklasse, strijdt momenteel voor zijn laatste kansen voor klassebehoud en ging dan ook voortvarend van start. De Oldebroekers moesten duidelijk even in de wedstrijd komen. Maar na een punt of 15 gespeeld te hebben, kreeg Blauw Wit grip op de wedstrijd. Al in de wedstrijd voor de winterstop (4-0 overwinning destijds) was gebleken dat Blauw Wit de tegenstander pijn kon doen met de service en via de middenaanval. Maar in deze wedstrijd werd ook de buitenaanvallers geen strobreed in de weg gelegd. Het was Anthon Cornet die ontketend was op de buitenkant en met recht de titel ‘Man of the match’ toebedeeld kreeg. Via 18-25 en 19-25 werd het 2-0 en daardoor kon coach Viktor Artamanov iedereen ook in deze wedstrijd speeltijd geven.

In het derde bedrijf werd Blauw Wit te frivool. Al moet gezegd worden dat de thuisploeg ook beter ging spelen en de Oldebroekers flink onder druk wist te zetten in de pass. Even leek het erop dat Blauw Wit een set zou gaan achterlaten in Heteren, gezien de 11-5 en 18-12 achterstand in de set. Maar een sterke serviceserie bracht redding en via 21-25 werd het alsnog 0-3. De klus was snel geklaard in de laatste set. Het niveauverschil was duidelijk zichtbaar en Blauw Wit schonk Toesj nog een punt of 5 omdat het winnende punt uitbleef. Uiteindelijk was het middels 17-25 wel raak.

Ondanks niet al te groots te hebben gespeeld, namen de mannen wel alle punten mee naar huis. En dat is lekker want de mannen delen de derde plek nu met DVV en Hellas, al heeft Blauw Wit wel een wedstrijd meer gespeeld. Volgende week krijgt Heren 1 LIVO op bezoek. Tegen deze tegenstander heeft Blauw Wit nog wat goed te maken, uit werd er immers met 3-1 verloren. Aanvang is 16.30u in de Talter.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment