vzkhattem

WEZEP - Zaterdag stond voor VZK D1 de derby tegen Hattem op het programma. De laatste wedstrijden wist VZK vele setwinsten binnen te slepen en de dames hoopten  dit niveau door te zetten. Tijdens het inspelen was de focus scherp en zo kon er gestart worden aan de eerste set. De eerste set verliep niet naar wens, vele service fouten bij VZK en het was juist HVV die de druk met hun service wist te brengen. Dit resulteerde in setwinst voor Hattem: 17 -25. Coach en de dames waren het erover eens dat de tweede set toch anders moest. Geen druk, VZK heeft niets te verliezen. Makkelijker gezegd dan gedaan bleek al gauw in deze set. Hattem voerde de druk met de service op en VZK had hier weinig antwoord op. Deze set won Hattem vrij makkelijk: 12-25.

In de derde set bracht coach Gerran zijn wisselspeelsters binnen de lijnen in de hoop dat zij het tij konden keren. VZK bleef moeite houden met de service druk van HVV. Aan eigen zijde werden er een paar mooie aanvallen gescoord, maar VZK kwam niet in haar spel. Deze set gingt met 14 -25 naar Hattem.

De vierde set begon het eindelijk te lopen aan de kant van VZK. Service druk wa aanwezig en voor het eerst in deze wedstrijd pakten de dames een voorsprong. Er kwamt wat meer vertrouwen en de speelsters waren meer ontspannen.  Dat wat de eerste drie sets niet lukte, lukte nu meer en dit maakte dat de vierde set door de dames van VZK gewonnen werd met 25-20.

Hattem was duidelijk een maatje te groot  en de terechte  winnaar.  Volgende week speelt VZK wederom thuis, maar dit keer gewoon om 15.00 uur. De westrijd tegen HSC D1 staat dan op het programna. Publiek is van harte welkom.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment