Knipselnk

’t LOO – Afgelopen zaterdag werd de 3e etappe verreden voor de jeugd in het kader van de Maxi Promo wintercompetitie mountainbiken bij de ATB Vereniging Oldebroek. De jeugd staat dit jaar garant voor spannende wedstrijden. Bij de jeugd 8 - 10 jarigen waren maar liefst twee Nederlands Kampioen in de wedstrijd. De Nederlands Kampioen Rens Teunissen van Manen uit Oosterbeek was de snelste, Hij werd winnaar voor Rens Kalsbeek uit Apeldoorn, die ook Nederlands Kampioen is.  Thijs van den Brink uit Ermelo werd knap derde.

Om 10.30 uur waren de kabouters gestart. Diit is de leeftijdscategorie van 5 -7 jaar. Er waren weer veel ouders, opa’s en oma’s en belangstellende meegekomen. Daan van den Berg uit Oldebroek was de snelste, hij maakte direct hoog tempo. Julian van den Berg uit Oldebroek werd tweede en de derde plaats was voor Jurre Soepenberg uit Den Ham.

In de categorie 11 – 12 jaar was Casper van Hartskamp uit Apeldoorn de snelste. Juri Stoffers uit Apeldoorn leverde strijd om de tweede plaats en wist deze te verzilveren. De derde plaats was voor Job Weijdema uit Tuk, die samen met Jasper Harders uit Lelystad om de plaatsen drie en vier streden.

In de categorie 13 -15 jaar waren er in het hele peloton een prachtige onderlinge wedstrijden te zien, om iedere plek werd geknokt. Rick Bos uit Oosterwolde, maakte de wedstrijd hard en werd winnaar. De nummer twee Diederick Fobbe uit ’t Loo, wist hem een gehele tijd te volgen,  maar moest hem toch laten gaan. Omar Koudijs uit Laren werd derde. Voor Rens Teunissen van Manen uit Oosterbeek, die vierde werd. Sem Hardlooper  uit Wezep werd vijfde en Leroy van Boven uit ’t Loo zesde. Zaterdag 8 december starten de kabouters om 10.30 uur voor hun wedstrijden op het sportpark van de ATB Vereniging Oldebroek op ’t Loo.

 In de drie seniorenklassen waren het spannende wedstrijden. In de Koningsklasse 16+ moest de winnaar van vorig jaar , Jordy van der Veen buigen. Hij probeerde de wedstrijd naar zijn hand te zetten, maar had een taaie groep mountainbikers met zich mee in de kopgroep. In de finale was Derk Jan van Putten uit Oldebroek de slimste, hij had krachten gespaard voor de finale en wist de overwinning binnen te halen door in de laatste ronde een beslissende demarrage te plaatsen. Jordy van der Veen uit Wezep werd tweede en Thom van Riessen uit Elburg derde. Derk Jan van Putten had dan ook extra training kilometers in Marokko gemaakt. Hij begeleidt een aantal keren per jaar mountainbiketochten in o.a. Marokko, en deze kilometers zijn een goede voorbereiding op het winterseizoen.

Hierbij een complicatie van de 3e wedstrijd in de Maxi Promo Wintercompetitie van de jeugd 8 – 10 jaar met de Nederlandse Kampioenen:

 

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment