OWIOS

OLDEBROEK - Een jeugdig OWIOS heeft gedecideerd Renswoude aan de kant gezet met 3-0. Na een 0-0 ruststand liep OWIOS na rust uit naar 3-0 overwinning. De 16-jarige Florian Jonker luisterde zijn debuut op met 2 doelpunten en schoot OWIOS definitief naar 3 punten. Met deze overwinning heeft OWIOS weer de aansluiting gevonden met de middenmoot. Waar komende week Sinterklaas aan de deur zal kloppen, rammelen bij OWIOS de talenten aan de poorten bij OWIOS 1. De 17-jarige Mike Bastiaan had aan het begin van het seizoen reeds een basisplaats afgedwongen en enkele weken geleden Levi Dickhof. In de wedstrijd tegen Renswoude zaten drie junioren op de reservebank, waarvan Florian Jonker en Rik Stouwdam hun debuut maakten. Florian Jonker - uit de familie van de oud-OWIOS 1 spelers opa Arie Jonker sr en ome Alex Jonker – gaf meteen zijn visitekaartje af met 2 doelpunten.

De eerste beste kans was gelijk voor Renswoude. Al in de eerste minuut stond Maura Aalbers vogeltje vrij, maar hij stond geparkeerd op de vierkante meter rond de 16 en captain Hendri Nagelhout kon tijdig ingrijpen ten koste van een corner. Na drie corners was het gevaar geweken. Daarna nam OWIOS de wedstrijd in handen en behoudens een van richting veranderd schot heeft Renswoude geen kans meer gehad in de eerste helft. De hardwerkende Hendrik Uitslag verzuimde zichzelf in de eerste helft te belonen met een doelpunt. Na 5 minuten glijdt hij een voorzet van Corné Hamelink binnen, maar Paul Daalmeijer blokt met eveneens een sliding de bal. Met een pass vanuit de achterhoede zet Hendri Nagelhout zijn spits Hendrik Uitslag in een 1 tegen 1 situatie. Uitslag kapt Henk Buijs uit maar zijn schot gaat net voorlangs. Even later kan keeper Jelmer Nijburg in twee instanties redding brengen op een inzet van Hendrik Uitslag. OWIOS raakt in de eerste helft daarnaast nog twee keer de lat en Patrick Bastiaan tikt een voorzet buitenkant voet net voorbij de verkeerde kant van de paal. Enkele afstandsschoten van OWIOS treffen geen doel. OWIOS ging rusten met 0-0 tussenstand.

In het eerste kwartier na rust had OWIOS weinig kansen en de beste kans was zelfs voor Renswoude. Henk Buijs wordt geheel vrijgespeeld, maar hij schiet hopeloos naast. Na een uur spelen is het captain Hendri Nagelhout die een vrije trap hard richting de kruising schiet, maar keeper Jelmer Nijburg houdt met een fantastische safe met doel schoon. Vijf minuten later is het dan toch eindelijk raak. Nadat wederom een aanvaller net buiten de 16 onderuit gehaald is, schiet Hendrik Uitslag de toegekende vrije trap hard en laag in het doel en zet OWIOS op een bevrijdende 1-0 voorsprong. Enkele minuten later gooit OWIOS het duel definitief in het slot. Hendrik Uitslag gebruikt goed zijn lichaam en draait om zijn verdediger Paul Daalmeijer heen en kan richting het doel. Zijn voorzet wordt aangeraakt door een verdediger, maar belandt voor de voeten van de koud ingevallen Florian Jonker. Binnen vijf minuten na zijn debuut laat hij sportpark Bovenmolen juichen en zet OWIOS op een 2-0 voorsprong. Een kwartier voor tijd laat Dennis de Boer OWIOS nog even sidderen door met de borst te kort terug te spelen op Herold Ponstein. Maar de inzet van Arjan Verheij hobbelt op de paal. Vlak voor het einde van wedstrijd onthoudt keeper Herold Ponstein en de paal Renswoude nog van de eretreffer. In blessuretijd laten de youngsters zich nogmaals zien aan het OWIOS-publiek. De net ingevallen Rik Stouwdam en Florian Jonker jagen de verdediging van Renswoude de stuipen op het lijf en ontfutselen op het middenveld de bal. Richting het doel van Renswoude leidt Rik Stouwdam de aandacht af en alleen voor doelman Jelmer Nijburg blijft Florian Jonker ijskoud en met een stift verschalkt hij doelman Nijburg en gaat de groen-witte aanhang met een zeer tevreden gevoel het weekend in. Een sterk en collectief OWIOS revancheerde zich voor de nederlaag van vorig jaar en pakte terecht drie punten van een zwak Renswoude.

As. zaterdag speelt OWIOS in Westervoort tegen AVW ’66 om 14.30 uur.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment