VSCO

OOSTERWOLDE - VSCO’61 weet in Ede tegen BlauwGeel’55 een 2-0 achterstand om te buigen in een 2-4 overwining. Bij rust stond het 2-1, maar halverwege de tweede helft kwam de kentering door het inbrengen van Bart Schoonhoven. Na afloop van de wedstrijd wreven de toeschouwers nog even in de ogen. Totaal onverwachts trekt VSCO’61 de overwinning naar zich toe op basis van een dosis werklust. Twee dekkingsfouten waren de inleiding voor de 2-0 achterstand. Kamal Bendadi en Jorino Kleijn profiteerden hiervan en na 33 minuten leek de achterstand onoverbrugbaar.

Vlak voor rust heeft VSCO’61 geluk dat een voorzet van Aziz Ballouk net voorbij gaat aan spits Bendadi. Al in blessuretijd krijgt allen die VSCO’61 liefhebben weer hoop. Een snel genomen vrije trap door Thomas van de Kolk wordt afgerond door Dominique van de Grift (2-1).

In het eerste deel van de tweede helft staan twee hardwerkende teams op het veld zonder tot goede kansen te komen. Dat wordt anders als na 70 minuten cultheld Bart Schoonhoven binnen de lijnen komt. Een hele wedstrijd spelen is voor hem een hele opgave, maar als invaller heeft hij het meeste rendement.

Eerst lanceert hij Dominique van de Grift. Met een uiterste poging wordt de bal verdedigd en belandt in handen van doelman Michel van Beek. Terugspeelbal oordeelt scheidsrechter Rutgers en Dominique van de Grift schiet de bal binnen (2-2). Even later breekt Schoonhoven door en wordt gestuit door Geoffrey van de Kamp. Rood volgt en de vrije trap wordt knap binnengeschoten door aanvoerder Jan van ’t Oever (2-3)

Met nog een kwartier op de klokken probeert BlauwGeel’55 nog wel de bakens te verzetten, maar VSCO’61 geeft de overwinning niet meer weg. In blessuretijd wordt het zelfs 2-4. Opnieuw staat Bart Schoonhoven aan de basis die Dominique van de Grift wegstuurt. Van de Grift is niet zelfzuchtig en legt de bal breed en Luca Veldhoen bepaalt de eindstand op 2-4.

Een knappe overwinning en zaterdag wacht FC Horst thuis. Deze wedstrijd begint om 14:30 uur.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment