Schaatsteam Van Werven kan geen potten breken

AMSTERDAM - Met zijn twee marathonteams en een zeer sterk rijdende winnaar Jorrit Bergsma, heeft Jillert Anema de openingswedstrijd om de KPN Marathon Cup in de Topdivisie volledig gedomineerd.

De Olympisch kampioen op de 10 kilometer gaf aan dat hij het publiek spektakel wilde laten zien en in deze missie is hij geslaagd. De wedstrijd werd onder zeer hoge temperaturen verreden op zaterdag 18 oktober 2014 op de Jaap Edenbaan in Amsterdam. Arjan Stroetinga en Ingmar Berga, eveneens van de ploeg A-ware/Fonterra, werden tweede en derde. Het door de val van Christijn Groeneveld hard getroffen schaatsteam Van Werven slaagde er op geen enkele wijze in zich te weren tegen de in licht- en donkerblauw gehulde mannen uit de teams van Anema. Tien schaatsers in deze topdivisiewedstrijd pakten een ronde voorsprong op het peloton. Bergsma wist als enige het peloton twee keer op deze achterstand te zetten.

Bij de wedstrijd in de 1e divisie werd Remco Schouten met een solozege de winnaar voor Rik Qualm en Kay Schipper werd derde. Jordy Harink van het Van Werven Team werd vijfde.Door de warme temperaturen en slechter wordende ijsvloer waren er vele valpartijen, in de finale van de 1e divisie moest zelfs een herstart plaatsvinden. Bij dames soleerde Janneke Ensing naar de zege, zij onstapte 15 ronden voor het einde uit de kopgroep. Tweede werd Mariska Huisman en de Italiaanse Francesca Lolobrigida werd derde.

Hierbij een video verslag van de 1e schaatsmarathon Amsterdam (Arend J. Heideman)

www.youtube.com/watch?v=j--C4UVTF5M

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment