marathon

OLDEBROEK/DRONTEN – Afgelopen periode hebben alle teams zich voorbereid op de marathonwedstrijden van het komende seizoen. Het Team Haven Amsterdam / SKITS heeft getraind op de schaatsbaan van Leisure World in Dronten. De ervaren schaatscoach Casper Helling heeft er alles aan gedaan om de ploeg scherp te krijgen voor de 1e wedstrijd van het seizoen. Jan Maarten Heideman debuteert zaterdag 18 oktober tijdens de 1e wedstrijd voor de KPN Marathon Cup met zijn nieuwe team. Deze wedstrijd vindt plaats op de Jaap Eden baan in Amsterdam. De ijsmeesters van de Jaap Eden baan zullen er alles aan doen, om ondanks de hoge temperaturen van dit weekend een goed geprepareerde baan neer te leggen.

De openingswedstrijd van het seizoen is altijd bijzonder. Iedereen wil natuurlijk graag weten hoe de verhoudingen zijn in het schaatspeloton. Met het verdwijnen van de ijzersterke BAM ploeg, liggen er mogelijkheden voor andere ploegen, de ploeg van Van Werven maar ook het A-Ware team zullen zich zeker melden. Ook het studententeam met Jan Maarten Heideman in de ploeg zal de strijd niet schuwen.

In de voorbereidingen van dit seizoen schrok iedereen uiteraard van de val van Christijn Groeneveld op de ijsbaan in Inzell. Afgelopen woensdag werd Groeneveld voor de tweede keer geopereerd aan zijn rug. De operatie is geslaagd en betekent de start van zijn revalidatie, meldt Team Van Werven, de ploeg van Groeneveld.

Dit seizoen zullen er naast Jan Maarten Heideman uit deze regio, ook Rob Hadders (Team Van Werven) uit Kampen, Erben Wennemars (Team Okay Fashion) uit Dalfsen in de topdivisie actief zijn. Bij de vrouwen is Bianca Roosenboom uit Kampen in het peloton vertegenwoordigd. In de eerste divisie Aleid Klompenmaker uit Oosterwolde, Ruben Wieberdink Elburg, Gerco v.d. Beek Oldebroek, Wim Dillen Genemuiden, Jelmer van Vilsteren Zwolle en Jan Korenberg uit Kamperveen. Roy Boeve uit Kampen is coach bij het Van Werven Team, Lammer Schoonhaven uit Oldebroek is verzorger bij het schaatsteam Clafis/A-ware/Fonterra. Deze regio is dus zowel op ploegen niveau als individuele basis vertegenwoordigd in het peloton.

Het schaatsprogramma voor zaterdagavond 18 oktober op de Jaap Edenbaan in Amsterdam ziet er als volgt uit: om 19.00 uur starten de Dames voor hun wedstrijd over 70 ronden, 20.00 uur Top Divisie – 125 ronden en o 21.30 uur 1e Divisie – 100 ronden.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment