OWIOS

OLDEBROEK - OWIOS en VVOP speelden met 1-1 gelijk. Na een half uur kwam de wedstrijd pas los, maar daarna werd er in hoog tempo gespeeld en golfde het spel op en neer. OWIOS creëerde de meeste kansen en scoorde daaruit eenmaal. Aangezien ook VVOP één keer scoorde eindigde de spannende wedstrijd in 1-1.

Het eerste half uur kwam de wedstrijd langzaam op gang. Beide ploegen kregen slechts één kans. Hendrik Uitslag speelde Bennie Veldhoen vrij en zijn schot werd met de benen gepareerd tot corner. Enkele minuten later speelde Herold Ponstein onbedoeld de bal in de voeten van een speler van VVOP. Keeper Ponstein werd snel geholpen door zijn verdediging en de kans werd geneutraliseerd. Na een half uur begon OWIOS de druk op te voeren op het doel van keeper Freek van de Steeg. Eerst lanceerde Cornell Balk zich aan de linkerkant, maar zijn voorzet kwam achter de instormende spitsen Nabil Essaddouqi en Hendrik Uitslag terecht. Even later nam Nabil Essaddouqi een vrije trap van Bennie Veldhoen aan op de borst  en schot uit de draai snoeihard een metertje naast het doel. Even later kreeg OWIOS de kans op de openingstreffer. Nabil Essaddouqi was ontsnapt aan de verdediging en kon strak voorzetten net achter een verdediger. Cornell Balk tikte de bal vanaf de 5-meterlijn naast het doel waar hij alle tijd had om de bal aan te nemen en een hoek uit te kiezen. En zoals vaker in de competitie als OWIOS de kansen niet maakt, valt het doelpunt aan de andere kant. Balverlies was er op middenveld van OWIOS en razendsnel werd Daquillio de Gama ingespeeld en hij rondde bekwaam af. OWIOS zette nog aan. Een afstandsschot van Cornell Balk vloog over het doel. Vlak voor rust is het Nabil Essaddouqi die goed op het doel kopt, maar een prima redding van Freek van de Steeg voorkomt een doelpunt. De rebound is net niet voor Hendri Nagelhout en met een corner komt VVOP uit de hachelijke situatie. Uit deze corner komt OWIOS dan toch terecht op gelijke hoogte. Het is Hendri Nagelhout die de bal tegen de touwen werkt. In blessuretijd heeft OWIOS nog een gevaarlijke corner, maar de bal wordt vervolgens over geschoten.

De eerste kans in de 2e helft is voor VVOP. Een snelle uitbraak over de linkerkant en de voorzet wordt door de vrijstaande Jos van Milligen kiezelhard ver naast gekopt. Na een uur spelen diende aanvoerder Veldhoen met een schouderblessure het veld te verlaten en hij werd vervangen door Erik van Haagen. Hij liet zich meteen gelden, maar zijn schot ging recht op de doelman af. Even later werd zijn inzet in de doelmond geblokt.  OWIOS wilde meer maar diende ook op te passen voor de individuele kwaliteiten van Daquillio de Gama. Met een individuele actie ging hij een paar verdedigers voorbij en met een steekpass zette hij een medespeler vrij voor het doel van Ponstein. Ten koste van een corner kon de verdediging de bal blokken. Vlak daarna speelde De Gama zichzelf vrij, maar het ontbeerde hem aan kracht en zijn rollertje was een makkelijke prooi voor Ponstein.

In het laatste kwartier ging OWIOS achterin 1-op-1 spelen en kwam de jonge Levi Dickhof de aanval versterken. Met enkele rushes liet hij zich gelijk zien.  OWIOS kreeg nog verschillende kansen. Cornell Balk werd vrijgespeeld en kon richting doelman Van de Steeg, maar inzet belandde tegen de keeper en de rebound van Nabil Essaddouqi werd geblokt door een verdediger. Ook Nabil Essaddouqi kon richting het doel van VVOP, maar zijn inzet ging voorlangs. In de 89e minuut kreeg OWIOS bijna de deksel op de neus. Wederom was het De Gama die een medespeler vrij voor het doel van OWIOS zette, maar veel te wild werd de bal naast geschoten. In blessuretijd had OWIOS nog kansen om de overwinning te pakken. Een inzet van de jonge Mike Bastiaan ging net naast de verkeerde kant van de paal en de inzet van Erik van Haagen werd door keeper Freek van de Steeg met de vingertoppen tot corner verwerkt.  Met 6 minuten blessuretijd floot scheidsrechter Poffers af voor de wedstrijd en eindigde de wedstrijd in 1-1.

As. zaterdag is OWIOS vrij speelt daarom as. donderdag op het eigen sportpark een oefenwedstrijd tegen Hatto Heim.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment