VSCO

OOSTERWOLDE - Na afloop van de wedstrijd Lelystad’67-VSCO’61 was er maar een ding wat telde, de drie punten. Het voetbal was slecht en daarom snel de punten inpakken, een strik er omheen en naar Oosterwolde. Het is opnieuw puzzelen voor de technische staf van VSCO’61. Vooral defensief ontbreken een handvol spelers. Tot overmaat van ramp blijkt ook nog eens laatste man Rick Pul ziek. Uit nood wordt de nog steeds half geblesseerde Sander Stange als rechtsback opgesteld, maar na een halfuur moet hij ook het veld verlaten.

VSCO’61 start met een enorme opsteker. In de vierde minuut leidt een verre uittrap van doelman Arjan ten Klooster de 0-1 in. Luca Veldhoen reageert alert op de diepe bal, loopt zijn tegenstander er uit en geeft doelman Milan Leibrand vervolgens het nakijken. Hierna gaat VSCO’61 steeds meer mee met het povere spel van de tegenstander. De wedstrijd verzandt in een onaantrekkelijk schouwspel. In de slotfase van de eerste helft is Lelystad’67 een paar keer dreigend, maar echt een vuist maken kan de rood-witte brigade niet.

In de 53e minuut krijgt Lelystad’67 onverwachts dé kans om op gelijke hoogte te komen.  Doelman Arjan ten Klooster verslikt zich in de bal en legt vervolgens de tegenstander neer. De VSCO’61 goalie ontpopt zich steeds meer als penalty-killer. Vorige week wist hij al een strafschop te keren en dit keer stopt hij op knappe wijze de strafschop van Tarik Ibrahim. Lelystad’67 weet verder geen kansen te creëren. Het elftal bestaat uit best een aantal leuke spelers, maar is totaal geen team.

In de slotfase krijgt VSCO’61 een aantal kansen om de wedstrijd definitief is slot te gooien. Rinse van der Velde kopt na mistasten van doelman Milan Leibrand ruim naast. Op een doorkopbal van Bart Schoonhoven schiet met een sliding Luca Veldhoen de bal over.  Twee minuten voor tijd beslist VSCO’61 alsnog de wedstrijd. Luca Veldhoen wordt binnen de zestien onderuit gehaald en Rinse van der Velde schiet de toegekende penalty onberispelijk in (0-2)

Lelystad’67 eindigt de wedstrijd met tien man doordat Nick van de Valk in blessuretijd tegen zijn tweede gele kaart oploopt. Drie belangrijke punten voor De Kanaries uit Oosterwolde. Ondanks het povere spel toch een knappe prestatie met zoveel absenten binnen de ploeg.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment