mont

WEZEP - Op 13 juni 2015 is de volgende Mont Ventoux Challenge van Join4Energy gepland. Ruim 300 deelnemers zullen fietsend, hardlopend of wandelend een poging doen de Mont Ventoux in Frankrijk te bedwingen. Deze kale berg in het zuiden van Frankrijk is 1912 meter hoog. De beklimming geldt in de wielerwereld als een van de zwaarste beklimmingen, ook door de strijd die gevoerd moet worden met de hitte, de wind en ander ongemak, naast de forse klimpercentages.  De deelnemers zetten zich in om minimaal € 1000,-- aan sponsoring in te brengen. De opbrengst is bedoeld om de ontwikkeling van medicijnen voor energiestofwisselingsziekten te stimuleren.

Gert Gerritsen uit Wezep, vader van Matthias Gerritsen die zo’n energiestofwisselingsziekte heeft, hoopt samen met zijn dochter Liza in 2015 mee te doen aan de Challenge. Zij zoeken nog andere helden die zichzelf willen uitdagen tot een grootse prestatie en daarmee een grootse bijdrage willen leveren aan hoop voor nieuwe generaties. Voor informatie kunt u contact opnemen met Gert Gerritsen, via 038-3765241.

Energiestofwisselingsziekten zijn helaas nu nog vaak fatale ziekten. De meeste kinderen met deze ziekte halen de leeftijd van 20 jaar niet. Omdat het gaat om zeldzame ziekten investeert de farmaceutische industrie nagenoeg niet in de ontwikkeling van medicijnen. Particuliere fondsen zullen dus uitkomst moeten brengen. Join4energy is zo’n organisatie die zich inzet om gelden voor deze medicijnontwikkeling bij elkaar te brengen.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment