BLAUWWIT

OLDEBROEK - De zegereeks van Heren 1 is een halt toe geroepen door Gemini. In de eigen Talter gingen de Oldebroekers met 1-3 ten onder tegen de gasten uit Elst. In het duel tussen nummer 3 Blauw Wit en koploper Gemini haalden de Blauw Witten niet het gewenste niveau dat nodig was om meer punten te pakken of om als winnaar van het veld te stappen. Zowel Blauw Wit als Gemini was voorafgaand aan de wedstrijd nog ongeslagen. Gemini had tot vandaag zelfs nog geen set verloren en Blauw Wit was er alles aan gelegen om daar verandering in aan te brengen. Gemini stond dus bovenaan en de Blauw Witten vonden zichzelf terug op de derde plek. Op voorhand waren alle ingrediënten aanwezig voor een mooie wedstrijd en de tribune in de Talter was dan ook goed gevuld.

Er was wisselend nieuws uit de volle ziekenboeg van Blauw Wit. Het positieve nieuws betrof Tom de Vries die de volledige wedstrijd mee kon spelen en Martijn Westerink die na maanden van absentie enkele punten mee kon doen. Sander Puttenstein is nog steeds niet wedstrijdfit en Harold van Norel heeft afgelopen week een vervelende enkelblessure opgelopen en is de komende weken niet inzetbaar. Wim Boerendans uit Heren 2 versterkte daarom vandaag de middenpositie.

Het onbekende Gemini bleek een solide ploeg met prima scorend vermogen zowel op het midden als de buitenkant. In de eerste set moesten de Blauw Witters duidelijk even wennen aan het niveau dat de gasten neer wisten te zetten. Waarin de voorgaande wedstrijden Blauw Wit het spel vaak bepaalde, was dit nu andersom. Het begin van de set was voor de gasten uit Elst, maar de Oldebroekers knokten zich terug en kwamen nog dichtbij. Helaas ging toch via 22-25 de set naar Gemini.

In de tweede set waren de rollen omgedraaid. Blauw Wit wist serverend veel meer druk te creëren waardoor het spel aan Gemini kant een stuk voorspelbaarder werd. Door het goede serveerwerk en de side-out die in set 2 wel op orde was, werd de tweede set met ruim verschil gewonnen: 25-16. Daarmee zorgen de Oldebroekers voor het eerste puntverlies van het seizoen voor Gemini.

De derde en vierde set zullen door de Blauw Witters uiteindelijk bestempeld worden als teleurstellend en ‘dat er veel meer in had gezeten’. Beide sets kwamen de Oldebroeks niet lekker in hun spel. De aanvallers van Blauw Wit hadden moeite met de blokkering van de gasten uit Elst op de buitenkant en ook de middenas kwam niet zo goed uit de verf als de voorgaande wedstrijden. Het pleit was in de derde set al vrij snel beslecht (18-25 verlies). De vierde set ging juist tot aan 17-17 gelijk op, maar de Blauw Witters kwamen steeds moeilijker door de muur heen die door de geelhemden werd opgeworpen aan het net. Doordat het op alle fronten vandaag net niet was voor de Oldebroekers, werd ook de vierde set verloren (20-25).

Ondanks deze teleurstellende 1-3 nederlaag blijven de mannen na dit weekend wel op de derde plek staan. Veel tijd om te balen van de nederlaag is er niet voor Heren 1. Aanstaande maandag wacht het bekerduel in Heerde tegen Langhenkel/HEC dat in de tweede klasse uitkomt. Drie dagen later spelen de mannen thuis (donderdag, 21.00u) tegen Toesj, dat momenteel 11e staat. Deze wedstrijd is verplaatst omdat de Talter volgende week zaterdag niet beschikbaar is.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment