OWIOS

OLDEBROEK - Op het prachtige sportpark De Grift in het historische Woudenberg waar Ricky van Wolfswinkel zijn roots heeft, kon OWIOS geen punten mee nemen naar Oldebroek. In een wedstrijd die in de 2e helft pas echt van de grond kwam, was het Woudenberg die op de belangrijke momenten toesloeg, op deze manier de 2-0 opeiste en zich hiermee na 6 wedstrijden stevig aan kop nesteld. OWIOS speelde wederom een prima wedstrijd, maar vergeet dat het spel uiteindelijk wel bedoeld is om punten te pakken. Zo gaat OWIOS ondanks het vertoonde spel helaas toch zonder punten met de bus naar huis. Dit terwijl minimaal 1 punt toch wel voor het grijpen lag.

Een teleurstellend begin van de warming-up waarin Gerdo van 't Hul zijn basisplek moest afstaan vanwege een blessure. Patrick Bastiaan kon hierdoor zijn reserve kleding snel uit doen en vanaf de aftrap zijn kunsten vertonen. In de eerste 15 minuten van het duel moest Woudenberg twee keer aan de noodrem trekken, wat in twee gele kaarten resulteerde. Iets waar verderop in de wedstrijd gebruik van gemaakt kon worden. Wat volgde was een relatief statisch duel zonder echte grote hoogte punten. Wel kwam OWIOS 2 maal door via zowel de linker als rechterkant, in de namen van Balk en Uitslag, maar hun voortzetting bleef helaas onbeantwoord. Aan de andere kant kwam OWIOS daarentegen goed weg bij een afgekeurde goal van Woudenberg wegens buitenspel.

De supporters gingen er daarom in de 2 helft maar eens goed voor zitten. OWIOS begon na de rust met het toepassen van zijn 2e wissel omdat Hoogland aangeven had niet verder te kunnen. Dennis de Boer schoof hierdoor naar het centrum en William Schreurs mocht hierdoor de rechter kant gaan versterken. Bijna zouden de eerste minuten van de 2e helft noodlottig worden. Een communicatie foutje centraal achterin baande de weg vrij naar het doel van OWIOS, gelukkig stond Herold Ponstein op zijn post om het gevaar te neutralizeren.

Het leek hierdoor of OWIOS wakker geschud werd, en de beste fase aan OWIOS- zijde diende zich aan. 20 minuten lang gingen de spelers kort door in de duels, werd de tegenstander afgejaagd en stond iedereen kort genoeg bij elkaar om elkaar te steunen waar nodig.

Het resultaat waren diverse corners en vrije trappen, continue dreiging op de achterhoede van de krakende verdediging van Woudenberg en hachelijke momenten voor het doel van de oud doelman van Blauw-geel. Daar waar de 0-1 in de lucht hing, sloeg de luchtmacht van de Woudenbergers toe in de 68e min. Een goed genomen corner belandde via de grond op de lat, de terug gespongen bal was een koud kunstje voor Sander van Keulen om in te schieten. Daar waar de groen- witte brigade "'stond er bij en keek ernaar" kon imiteren. Des te wranger maakte het dat OWIOS net zijn wissel geplaatst had om de aanvallende intenties met Essaddouqi te bekrachtigen ten koste van Erik van Haagen. OWIOS moest: en koos de aanval wetende dat er hierdoor ruimte achterin zou komen. Good old stormram Nagelhout werd naar voren gedirigeerd in de hoop de muur van de Woudenbergers te beslechten en achterin werd 1 op 1 gespeeld. Bijna zou de omzetting geleid hebben tot de 1-1. Cornell Balk sloop langs zijn tegenstander tien minuten voor tijd en legde de bal perfect terug op Nagelhout, alleen zijn schot smoorde in de verdediging van de geel zwarte brigade.

OWIOS zette alles op alles en hierdoor onstond ruimte voor Woudenberg. Waar de verdedigers kosten nog moeite spaarden om deze ruimtes te dichten, konden de kansen niet uitblijven. Daar waar Woudenberg een grote kans voor langs schoot, kreeg OWIOS nog een vrije trap op een mooie positie. Toch was het Joey Kooij die extra zout in de wonden van de Oldebroekers strooide, door in blessure tijd de 2-0 op het bord te zetten.

Door deze nederlaag vindt OWIOS zich op de 11e plaats terug. Men zal volgende week traditioneel gezien op de bazaar graag 3 punten op Bovenmolen willen behouden.

Dit mag men dan gaan proberen tegen tegen VVOP in Oldebroek. De wedstrijd begint om 14.30 uur.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment