VSCO

Na de derby tussen Elburger SC (ESC) en VSCO’61 mocht ESC haar eerste punt van de competitie bij schrijven. Het 0-0 gelijke spel voelde voor VSCO’61 als verlies van twee punten. De matige wedstrijd verdiende in feite geen winnaar, hoewel VSCO’61 hier de meeste aanspraak op mocht maken. Vooral de eerste helft was van een zeer bedenkelijk niveau.

De derby wilde de eerste helft niet op gang komen. De angst om te verliezen won het van de wil om te winnen. De toeschouwers zagen dan ook weinig kansen voor beide doelen. Dominique van de Grift was gevaarlijk uit een vrije trap, maar doelman Kevin Struik stond op zijn post. Ook Rinse van der Velde was gevaarlijk met het hoofd op een voorzet van Luca Veldhoen. Op slag van rust kreeg Dominique van de Grift een vrije kopkans, maar de bal belande recht in de handen van de ESC-doelman en was anders waarschijnlijk vanwege buitenspel afgekeurd.

VSCO’61 had daarbij de pech dat het in de eerste helft al tweemaal noodgedwongen moest wisselen. Halverwege de eerste helft moet rechtsback Ruben Sleurink met een liesblessure van het veld. Hij werd vervangen door Sander Stange die net van een blessure terugkwam. Duidelijk was dat hij wedstrijdritme miste. Vijf minuten voor rust moest ook aanvoerder Ruben Buijserd het veld verlaten. Een gekneusde knie speelde te veel op. Voor hem kwam Henk Elskamp binnen de lijnen en moesten er een paar omzettingen worden gedaan binnen het team wat het spel niet ten goede kwam.

In de tweede helft kwam er wat meer strijd in de wedstrijd.  Goed werd het spel niet, maar wel werd aan beide kanten voor de volle winst gestreden. De eerste grote kans was voor ESC. Uit een luchtduel valt de bal op de rand zestien voor de voeten van Marco de Vries. Hij nam de bal half volley, maar doelman Arjan ten Klooster wist knap redding te brengen. Na 66 minuten moest ESC met tien man verder. Scheidsrechter bestrafte wild inkomen van Jens Jansen op Rick Pul met direct rood. Een zware straf omdat hierbij Pul niet werd geraakt.

VSCO’61 zag zijn kans schoon en kreeg enkele goede kansen. Uit de toegekende vrije trap kopte Rinse van der Velde voorlangs en was er niemand om de bal in het lege doel te lopen. Uit een voorzet van Arjen Hulst schoot Dominiqie van de Grift hard in, maar zijn schot werd geblokt.  Even later had Van de Grift pech dat zijn schot uit een voorzet van Thomas van de Kolk tegen de lat belandde. In de78e minuut mocht VSCO’61 ook verder met tien man. Een overtreding van Arjen Hulst op Vincent Huisman werd eveneens met rood bestraft, waar geel op zijn plaats was.

Beide teams probeerden nog de volle winst binnen te halen. Robbert van Schie kwam gevaarlijk door, maar werd gestuit door Sander Stange. Namens VSCO’61 schoot Henk Elskamp nog net naast en redde doelman Kevin Struik op een schot van Rinse van der Velde. Gescoord werd er niet meer en beide teams mochten zodoende een punt bijschrijven.

Met de twee rode kaarten leek de derby een harde wedstrijd te zijn geweest. Dat was geenszins het geval. Het was een sportief duel waarbij het spel pover was en de wedstrijd pas in de tweede helft wat meer strijd gaf. VSCO’61 zal komende weken toch uit een ander vaatje moeten tappen anders gaan De Kanaries een moeilijk  seizoen tegemoet. Na een goede start van de competitie zijn de laatste twee wedstrijden beneden niveau. Volgende week mag het thuis tegen Lunteren laten zien dat het beter kan.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment