OWIOS veld

OWIOS verloor met 5-1 van Unicum. Unicum scoorde in deze wedstrijd op cruciale momenten. In blessuretijd van de 1e helft kwam men op voorsprong. Vlak na rust werd op miraculeuze wijze de gelijkmaker voorkomen van Hendri Nagelhout en een minuut later lag de bal achter doelman Ponstein. Achteraf was dit het breekpunt en liep Unicum uit naar 5-1.

Unicum zal dit jaar hoge ogen gaan gooien met veel voetballend vermogen in het elftal. De eerste 20 minuten waren echter voor OWIOS. OWIOS meldde zich verschillende keren voor het doel van Unicum. Na een kwartier kwam OWIOS op voorsprong.  Hendrik Uitslag gaf een steekpass op Cornell Balk en hij kon in de as van het veld naar doelman Hessen. Hij leek de bal te ver naar buiten te spelen, maar na het afkappen schoot  hij doeltreffend raak en zette OWIOS op voorsprong. De gevaarlijke spits Cees Toet testte daarvoor de kwaliteiten van keeper Herold Ponstein, maar zijn kopbal sloeg hij katachtig uit het doel. Langzaam nam Unicum het heft meer in handen. OWIOS daarentegen ging in deze fase te veel balverlies leidden en kwam hierdoor onder druk te staan. Halverwege de eerste helft kon een vrije trap nog met veel moeite gekeerd worden. Een kopbal van Cees Toet miste in deze fase nog richting en ging voorlangs. Vijf minuten voor rust kwam Unicum langszij. Een aanval over de linkerkant werd strak voorgegeven en bij de tweede paal stond de attente Cees Toet om de bal tegen de touwen te werken. In blessuretijd, met een fabelachtig actie op de achterlijn, ontdeed Sam Osei zich van zijn verdedigers en legde terug en Quincy van Lef zette Unicum in blessuretijd op voorsprong.

OWIOS begon goed aan de 2e helft. Cornell Balk wordt ingespeeld en hij versnelt langs zijn directe tegenstander en kan richting het doel van Unicum. Zijn directe tegenstander houdt hem echter vast. Waar de groen-witte aanhang een doorgebroken speler ziet, besluit scheidsrechter Beekman het af te doen met een gele kaart. De toegekende vrije trap wordt vervolgens van dichtbij hard ingekopt door Hendri Nagelhout, maar met een miraculeuze redding houdt keeper Hessen Unicum op voorsprong. In plaats van de gelijkmaker kijkt OWIOS twee minuten later tegen een 1-3 achterstand aan. Een strak aangesneden vrije trap van Unicum wordt door Cees Toet knap met het hoofd binnen gekopt. Blijkbaar was OWIOS nog niet voldoende gewaarschuwd, want enkele minuten later stond Cees Toet totaal vrij bij de 2e paal en de ragfijne voorzet werd hard binnengekopt en zette OWIOS op een 1-4 achterstand. Binnen een kwartier keek OWIOS tegen een grote achterstand aan. OWIOS rechtte de rug en probeerde in de wedstrijd te komen, maar Unicum kon er vaak knap onderuit voetballen. Nabil Essaddouqi kreeg nog twee grote kansen om de spanning nog enigszins terug te brengen, maar de eerste bal raakte hij verkeerd en de tweede kans was te zacht ingeschoten. Een kwartier voor tijd werd Marwin Kroon volledig vrijgespeeld buiten het strafschopgebied en met een verwoestend schot zette hij de eindstand op het scorebord. Een terechte nederlaag voor de groen-witten van een sterke tegenstander, die dit jaar bovenin zullen meedraaien. Maar vele Oldebroekers zullen zich afvragen hoe de wedstrijd verlopen was indien het balletje vlak na rust net de andere kant op gevallen was.

OWIOS speelt komende zaterdag uit tegen koploper Woudenberg. De wedstrijd in Woudenberg begint om 14.30 uur.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment