Boeve en Sellis

OLDEBROEK - Op zondag 7 oktober werd op het circuit van Holten de strijd om het Nederlandse kampioenschap voor zijspannen voortgezet. Het zijspanduo Jeroen Boeve en Rick Sellis was met goede moed met het hele team afgereisd . Ze wisten wat hun te doen stond. Een goed resultaat halen was noodzakelijk om aansluiting te houden met de beste drie.

Het koppel zette een dertiende tijd op de klok. Boeve en Sellis kwamen daar nog goed mee weg en konden zo alsnog een plaats uit te zoeken op de eerste startrij. De start van de 1e reeks liep voor het tweetal niet goed af, want de combinatie kwam op zijn kant te liggen en de rest van de rijders was al gevlogen. Dus betekende dit  voor Jeroen en Rick dat ze helemaal vanuit het achterveld de aanval in moesten zetten. Na een prachtige inhaalrace wisten ze er toch nog een tiende plaats uit te slepen.

De start van de tweede manche verliep ook niet helemaal naar wens, maar beiden wisten het tempo snel te pakken en ze  konden zo nog redelijk aan de wedstrijd beginnen. Tijdens het inhalen van verschillende combinaties kregen Boeve en Sellis ook te maken met een achterblijver die Jeroen hard tegen het been aanreed en daarmee  blesseerde. Op dat moment lag het tweetal op een zevende plaats en kon het ondanks deze blessure toch door.  Ze kwamen uiteindelijk nog als negende binnen.

Zo eindigde beide Oldebroekers als tiende in het dagtotaal en zijn hiermee teruggezakt naar een zesde plaats in de tussenstand. Boeve verklaarde na afloop: 'Het zat ons niet mee in Holten en we hadden het graag anders gezien maar helaas is het niet anders'. Door dit resultaat zijn ze de aansluiting met de top drie verloren.  Op zondag 14 oktober zal in Varsseveld de finale worden verreden en zullen Jeroen Boeve en Rick Sellis er alles aan doen om alsnog van die zesde plaats af te komen.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment