IMG 7360

OLDEBROEK - De één had net een nieuwe knie, een ander een nieuwe heup en allemaal zo’n 45 jaar ouder. Vrijdagavond 28 september vond er een bijzondere reünie plaats bij v.v. OWIOS. De selectiespelers met hun vrouwen van de 1e selectie uit de jaren ’70 t/m ’78 waren uitgenodigd te komen naar sportpark ‘Bovenmolen’.  Om zo, onder het genot van een hapje en een drankje, elkaar weer eens te spreken en herinneringen op te halen over deze bijzondere en succesvolle periode uit de voetbalgeschiedenis van OWIOS. De opkomst was fantastisch. Bijna iedereen was gekomen en zelfs toenmalig trainer Cees Weurman en nog steeds vitaal was er met zijn vrouw.

Foto's Alida Bosma

 

Na ontvangst met koffie of een drankje werd iedereen welkom geheten door mede organisator en oud-speler Harm Uitslag die vertelde hoe deze reünie tot stand was gekomen en wat er de avond verder zou volgen. Vervolgens werd iedereen naar buiten gedirigeerd om op het hoofdveld enkele mooie groepsfoto’s te maken.

Eenmaal weer binnen werd de groep toegesproken door voorzitter Jacko van den Bosch die in zijn toespraak ook degenen herdacht die ons sindsdien zijn ontvallen. Ook vertelde hij over deze periode, die v.v. OWIOS landelijke bekendheid gaf. Ook werden er enkele anekdotes aangehaald, waarna er een lopend buffet klaarstond. Onder het eten en drinken kon men met elkaar over die ‘mooie tijd’ herinneringen ophalen. Vele plakboeken, foto’s en krantenknipsels waren door de spelers meegenomen en werden gretig bekeken.

Wat was er nu zo bijzonder aan deze periode?

Voorzitter Henk Janssen was erg ambitieus en haalde met Cees Weurman uit Zwolle een nieuwe trainer voor een talentvolle groep. Op enkele oudgedienden na zoals Peter Uitslag, Dik ten Hove en Jan Bovendorp, werd de selectie uitgebreid met 2 lichtingen A-spelers.

Uit de 1e lichting kwamen spelers zoals Henk Sellis, Henk Schoonhoven, Dries en Evert van den Hul en Arie Jonker sr, uit de 2e lichting o.a. Jan Buisman, Jaap van der Beek, Herman Snoek en Arie Jonker jr. Trainer Weurman maakte hier een elftal van dat moeilijk te bestrijden was en binnen enkele jaren doorstootte naar de top van het amateurvoetbal.

Het duo Jansen/Weurman was hun tijd ver vooruit. Enkele veranderingen die toen doorgevoerd werden: intervaltraining aan het begin van het seizoen, spelers werden medisch begeleid, gewicht werd bijgehouden, enz. Ook werd er 3x in de week getraind, waarvan de woensdagavond vrijwillig was. Geen speler mistte een training , omdat de concurrentie in de groep groot was en daarom durfde niemand een training over te slaan . Was er een bruiloft of feestje op vrijdagavond, de spelersgroep vertrok om 22.30 uur. Er moest namelijk de volgende dag weer gevoetbald worden en dus op tijd naar bed. Ook mochten er geen supporters meer mee met de spelersbus. Alleen vrouwen of vriendinnen mochten buiten spelers, technische staf en enkele bestuursleden mee met de bus. De radio ging ook niet aan onderweg, concentratie was het devies.

Terugkijkend is dit een prachtige periode geweest die wat uit de gesprekken bleek, niemand had willen missen.

Een woord van dank voor de organisatoren Geertje Bovendorp Peter Uitslag en Harm Uitslag voor deze prachtige avond.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment