VSCO

OOSTERWOLDE - Op de derde competitiedag van het voetbalseizoen 2018-2019 treffen VSCO’61 en OWIOS elkaar in de Oldebroekse derby. De wedstrijd op sportpark De Bovenmolen in Oldeboek begint om 17.00 uur. Dit seizoen staan er vier derby’s op het programma. Allereerst de gemeentelijke derby’s tegen OWIOS en daarnaast de wedstrijden tegen Elburger SC. Zaterdag wacht de eerste derby in het nog prille seizoen tegen OWIOS. Over twee weken gaat VSCO’61 op bezoek in Elburg. Tussendoor wacht de thuiswedstrijd tegen VVOP.

De eerste twee wedstrijden zijn gespeeld en VSCO’61 wist met 2-2 gelijk te spelen in en tegen Renswoude en afgelopen week werd met 1-0 gewonnen van AVW’66 uit Westervoort. Met de nodige invallers wist VSCO’61 knap een zwaar bevochten overwinning over de streep te trekken. Na 15 minuten scoorde Rinse van der Velde na achteraf bleek de winnende treffer. Een dankbare en op voorhand niet verwachte overwinning. Uit twee wedstrijden zijn dus vier punten behaald. Een mooie start van de competitie.

OWIOS wist de eerste wedstrijd tegen promovendus VRC thuis met 3-1 te winnen. Afgelopen weekend ging de formatie van Wilfred Westerhuis, voormalig hoofd- en jeugdtrainer bij VSCO’61, in Ermelo met 2-1 onderuit tegen FC Horst. Een gelijkspel had de krachtsverhoudingen in de wedstrijd beter weergegeven.

Afgelopen seizoen troffen beide teams elkaar ook. In Oldebroek wist VSCO’61 een 2-3 overwinning te boeken. In blessuretijd scoorde Bart Schoonhoven de winnende treffer. In Oosterwolde gaven beide teams elkaar weinig toe en werd er vooral gespeeld om niet te verliezen. De 0-0 eindstand was dan ook het logische gevolg van deze schaakpartij.

Of zaterdag ook het niet verliezen de boventoon voert, valt te betwijfelen. Zo vroeg in de competitie kan volop voor de winst worden gegaan en speelt de stand in de competitie nog een minder prominente rol. VSCO hoopt in ieder geval op een boeiend en sportief duel waarbij de supporters zich op waardige en voorbeeldige wijze gedragen, niet alleen tijdens de wedstrijd maar ook voorafgaande daaraan!

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment