Boeve en Sellis

OLDEBROEK - Na de lange zomerstop werd op zondag 9 september de strijd om het Nederlandse kampioenschap voor zijspannen voortgezet op het circuit van Geldermalsen. Het zijspanteam Boeve en Sellis had er zin in en dat is begrijpelijk. Jeroen en Rick stonden in wedstrijdverband lang droog en de afgelopen weken bestonden alleen maar uit trainingen.

Het zijspanduo zag bij aankomst al dat het niet makkelijk zou worden, want het duo kan niet al te best uit de voeten op harde banen. Het zware zand heeft de voorkeur. Tijdens de tijdtraining was al snel duidelijk dat het juiste ritme en balans gevonden moest worden, maar men kwam men niet verder dan een elfde tijd. Gelukkig was die goed genoeg om nog van de eerste startrij te kunnen beginnen aan de 1e manche.

In de 1e reeks ging het zeker niet verkeerd voor het koppel dat een zeer goede start kende en nu moest de gashendel flink worden opengedraaid om aansluiting te houden met de naaste concurrenten.  Boeve en Sellis wisten uiteindelijk met een goede zesde plaats binnen te komen en dat was zeker geen verkeerd resultaat en dit gaf het tweetal  vertrouwen voor de 2e heat.

Jeroen en Rick leken er net als in hun eerste optreden een goed resultaat uit te slepen in de 2e manche. De start was zeer goed. Zelfs wisten ze zich voorin te melden, maar toen maakte Jeroen een dure fout. Hij remde namelijk zijn motor dood en de mannen moesten vanuit het achterveld hun wedstrijd voortzetten. Zowaar kregen ze het ritme toch nog te pakken en Boeve en Sellis stuurden de combinatie naar een twaalfde plaats toe, wat hen als negende liet eindigen in het dagklassement.

Na afloop liet Jeroen weten: ”Die harde banen liggen ons niet en we voelen ons meer thuis in het zware zand”. Jeroen Boeven en Rick Sellis staan nu in de tussenstand op een vijfde plaats, maar met nog twee wedstrijden te gaan, in Holten en Varsseveld, liggen er nog kansen om derde van Nederland te worden. Het verschil met de nummer drie is maar slechts dertien punten.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment