ELBURG - Na overwinningen tegen BC Apollo en Pigeons wisten de Elburgers basketballers van Martho Flexwerk G.S.Stars afgelopen weekend ook hun derde wedstrijd te winnen. De tegenstander was het nog puntloze Pluto uit Wageningen. De ploeg uit Elburg speelde nog zonder de geblesseerden Michel van Houten en Arnoud Drost. Wel was rookie Nighel Kranenburg weer voldoende hersteld van een knieblessure.

De Elburgers begonnen scherp aan de wedstrijd. De lange mannen Jelte Helfferich en Rik van de Nes schoten de bezoekers naar een 2-7 voorsprong. Dan plaatst Pluto een run en trekt de stand weer gelijk. Martho Flexwerk speelt echter goed en agressief en dat brengt Ronald van de Weg twee keer op de vrijeworplijn. Hij zijn ploeg schiet na tien minuten basketbal naar een voorsprong bij een tussenstand van 13-16.

Zoals vaker dit seizoen kwam in het tweede kwart Rik van de Nes lekker op schot. Hij rond de Elburger aanvallen goed af en tekent dit kwart voor 13 van zijn in totaal 24 punten. Verdedigend wordt de druk hoog gehouden. Forward Dimitri Braakman gaat voorop in de strijd en vecht voor elke rebound en losse bal. Bij rust stond er een tussenstand van 27-40 op het bord.

In het derde kwart blijft Martho Flexwerk G.S.Stars goede scoringskansen krijgen, maar is de afronding onzorgvuldig. Verdedigend bleef de ploeg echter hard werken en stops maken. Hierdoor bleef de voorsprong wel continue op ongeveer 10 punten.

Het laatste kwart ging van start bij een stand van 40-51. Elburger pointguard Ruben Grootkarzijn neemt het initiatief en start dit kwart met een mooi schot van afstand. Pluto wil echter nog niet opgeven en antwoordt met twee driepunters. De bezoekers blijven echter rustig en met twee scores van Sjoerd Langevoort wordt de voorsprong zelfs nog wat groter. Het verzet van de Wagenings ploeg is gebroken en Elburg loopt uit naar een 53-70 eindstand.

Aanstaande vrijdag speelt Martho Flexwerk G.S.Stars om 21:00 uur in sporthal 't Huiken in Elburg voor de beker tegen BC Apollo 2.

Scores Martho Flexwerk G.S.Stars:

Rik van de Nes 24

Sjoerd Langevoort 16

Jelte Helfferich 15

Ronald van de Weg 6

Ruben Grootkarzijn 5

Joachim van de Weg 2

Dimitri Braakman 2

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment