lelystad

OLDEBROEK – OWIOS heeft de wedstrijd tegen Lelystad met 2-0 gewonnen. In een goede eerste helft onder leiding van de uitblinkende Bennie Veldhoen werd de basis gelegd voor de overwinning en kon er eindelijk drie punten meegenomen worden naar sportpark Bovenmolen.

Om aan te haken, diende OWIOS te winnen van het sterke Lelystad. Op een door regen geteisterd veld nam OWIOS het heft in handen. De beste kansen waren dan ook voor OWIOS. Na enkele speldenprikken was het OWIOS die reeds in de 9e minuut de paal teisterde. Klik HIER voor videoverslag.

Een vrije trap werd door Lelystad genomen, maar niemand aan de kant van Lelystad zat op te letten. De attente William pikte de bal op en snelde richting het doel en schoot op de paal. Halverwege is de 1e helft was het weer William van den Hul die de mogelijkheid had om OWIOS op een voorsprong te zetten. Keeper Leibbrand kreeg een bal niet onder controle, maar alleen voor de keeper kostte het William van den Hul teveel moeite om de bal onder controle te krijgen. Na een half uur was daar dan toch de verlossende 1-0. Het afpakken was van Gerdo van ’t Hul die inspeelde op William van den Hul. Na het breed leggen was het de goed spelende Bennie Veldhoen die met een droog schot op een nat veld de 1-0 scoorde. Vlak voor rust ranselde keeper Leibbrand nog een vrije trap uit het doel. Met slechts 1 doelpunt voorsprong ging OWIOS de rust in.

De tweede helft gaf een geheel ander spelbeeld. Lelystad startte furieus aan de 2e helft. Aanval op aanval golfde op het doel van OWIOS. Het was aan de onzorgvuldigheid van de aanvallers, maar bovenal aan keeper Matthijs Kuipers te danken - met enkele fantastische reddingen - dat de 1-0 op het scorebord bleef staan. OWIOS stond onder druk en door hard te werken op het zware, drassige veld hield OWIOS stand en werd het gaandeweg de 2e helft een ware slijtageslag. Na 20 minuten luwde de storm uit Lelystad langzaam en kreeg OWIOS wat meer vat op de wedstrijd. Vijf minuten voor tijd gooide aanvoerder Bennie Veldhoen de wedstrijd definitief in het slot. Net over de middenlijn werd de bal fantastisch over de voor de goal staande keeper Leibbrand geschoten. Eindelijk het bevrijdende 2e doelpunt en hiermee kon OWIOS definitief de overwinning niet meer ontgaan. De groen-witte schare heeft weer een ouderwets OWIOS gezien waar iedereen voorop ging in de strijd.

Komende zaterdag voetbalt OWIOS voor de beker uit in Dronten tegen ASV Dronten om 14.30 uur.

Opstelling OWIOS: Kuiper, Boon, Nagelhout, Snoek, Veldkamp, (90. Van Haagen), Mensink, Van ’t Hul, Schoeber (60. Scheffel), Veldhoen, Van den Hul, Balk

Scoreverloop
’29 – 0-1 – Bennie Veldhoen

’86 – 0-2 – Bennie Veldhoen

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment