julian

HATTEMERBROEK - Afgelopen weekend werd in het Noord Hollandse Uithoorn het Nederlands Kampioenschap BMX verreden. Onder een stralende zon en een verfrissend windje werden de wedstrijden verreden door meer dan 600 deelnemers die zich hadden gekwalificeerd voor dit kampioenschap. Onder hen de titelverdediger uit Hattemerbroek, Julian Bijsterbosch van het Team TVE Oegema. Om 11.00 uur ging het van starten in Uithoorn en dat met een drietal sterke manches op deze mooie nieuwe baan was de kwalificatie voor de halve finale een feit. Vanaf de halve is het knock-out, de eerste vier rijders gaan door.

Een sterk tweede stuk van de halve finale zorgde ervoor dat de overwinning niet in gevaar kwam en dat Julian zich kon gaan opmaken voor de finale.

In de finale was de start zelfs nog beter en met een mooi jump ging Julian als eerste de bocht in en de voorsprong werd op het derde en vierde stuk verder uitgebreid. Een ruime overwinning en prolongatie van de Nederlandse titel voor de jonge Hattemerboeker die deze week vertrekt om aanstaande zaterdag het Europees Kampioenschap te fietsen in het zuid Franse Sarrians.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment