smit

WEZEP - In een spannende finale van het Zomeravondtoernooi heeft SMIT uit Oosterwolde beslag gelegd op de titel. In een wedstrijd, waar het venijn in de staart zat, werd ESC 5 na strafschoppen verslagen. In de eerste helft waren de beide ploegen aan elkaar gewaagd en hadden elkaar flink in de tang. Beide ploegen gaven achterin weinig ruimte weg, waardoor kansen in de eerste helft schaars waren. Toen scheidsrechter Niek Ruiter het rustsignaal gaf, was de 0 – 0 tussenstand een logisch gevolg.

In de tweede helft kwam de wedstrijd pas echt los en ESC 5 was al snel dicht bij een voorsprong. Een harde pegel van afstand belande tegen de paal en zo ontsnapte SMIT aan een achterstand. Hierna pakte SMIT het initiatief in de wedstrijd en creëerde in het vervolg van de tweede helft een flink aan kansen. De scherpte ontbrak echter bij de geel-zwarten en de wedstrijd leek in de brilstand te eindigen.

Het venijn zat echter in de staart deze wedstrijd. Nadat in de één na laatste minuut SMIT via een schitterende doelpunt alsnog op voorsprong kwam, leek de wedstrijd beslist. De keeper was kansloos toen een afstandsschot in de kruising vloog. Er was nog tijd voor één aanval van ESC 5 en wat niemand meer verwachte, gebeurde toch! Een voorzet werd door een ESC’er met het hoofd verlengd en viel in de verre hoek binnen.

De scheidsrechter floot hierna af en strafschoppen moesten deze avond de beslissing brengen. De doelman van SMIT werd de held van deze avond door de eerste 2 strafschoppen van ESC 5 te stoppen. SMIT maakte geen fout tijdens deze serie en na de vierde benutte strafschop was de overwinning een feit. SMIT kroonde zich hiermee tot de winnaar van het Zomeravondtoernooi 2018.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment