16700387 213910799081227 3983253277648983806 o

WEZEP - Na het succes van vorig jaar organiseert Rijvereniging De Heuvelruiters uit Wezep dit jaar op vrijdag 15 juni weer haar Freestyle Festival. Een heel bijzondere benefietwedstrijd met dressuursport van het hoogste niveau. Het betreft een dressuurwedstrijd met de rubriek “Kür op muziek.” Voorzitter Patricia Wolters licht toe: “Normaal gesproken wordt de kür met name gereden tijdens finales van grote kampioenschappen. Veel fanatieke ruiters besteden veel tijd en geld aan het maken van een dergelijke kür, terwijl het maar de vraag is of je tot de gelukkigen hoort die zijn of haar kür mag rijden tijdens een kampioenschap. We merkten dat er een grote behoefte is onder ruiters om hun kür vaker te rijden. Het is immers een onderdeel waarbij je je paard kunt presenteren volgens een vrije choreografie ondersteund met muziek naar keuze. Zo komen sport en emotie écht bij elkaar! Daarnaast willen we onze mooie sport ook aan een breder publiek presenteren. Vrijdagavond 15 juni moet een gezellig avond uit worden; met elkaar aan de picknicktafel genieten van een drankje en prachtige paardensport”.

Goed doel

 Na 50 jaar zijn De Heuvelruiters uitgegroeid tot een zeer actieve en levendige vereniging met een alsmaar groeiend aantal leden. De vereniging wil ook iets terug doen voor de maatschappij. Daarom is er een goed doel benaderd voor deze nationale wedstrijd met uitstraling. Wolters: “We hebben dit jaar gekozen voor Make-A-Wish, omdat er elke dag gemiddeld 3 families in Nederland horen dat hun kind een ernstige, soms zelfs levensbedreigende ziekte heeft. Make-AWish wil álle jonge patiënten tussen 3 en 18 jaar kracht geven voor de toekomst. Dat doen ze door hun allerliefste wens te vervullen. Patricia Wolters : “We werken nauw samen met de vrijwilligers van Make-A-Wish. Op dit moment wordt onderzocht bij welke wenskinderen een bezoek aan ons evenement een mooie aanvulling is op de Wish Journey. Iedere positieve prikkel in de ‘reis’ naar de vervulling van de wens draagt bij aan het uiteindelijke effect: positieve energie, kracht en hoop voor de toekomst.”

Kinderfeest

15 juni belooft niet alleen een kinderfeest te worden voor wenskinderen en hun families, maar voor alle kinderen! Een van de rijhallen wordt een heus kinderparadijs. De actieve jeugdcommissie van De Heuvelruiters heeft al vele plannen. Zo worden diverse spellen georganiseerd en springkussens geplaats. Een kinderfeest voor iedereen waarbij we extra aandacht en donaties vragen voor Make-A-Wish Nederland.

Enthousiaste respons

Op dit moment hebben een fors aantal bedrijven zich gemeld die het evenement financieel willen steunen. Bovendien heeft de vereniging de nodige aanmeldingen van topruiters ontvangen die mee willen doen aan deze wedstrijd. De deelnemers zeggen unaniem dat ze hun beste paarden willen showen en de strijd met elkaar willen aangaan in de dressuurbaan (er zijn immers mooie prijzen te winnen). Daarnaast geven de ruiters ook aan een bijdrage te willen leveren aan een goed gevulde cheque voor Make-A-Wish.

Datum: vrijdag 15 juni 2018

Locatie: Heidehoeksweg 1, Wezep

 Aanvang: 16.00 uur – Einde: 22:00

Contactpersoon: Robin Blok, robin_blok@hotmail.com, mob: 0652605930

Toegang: gratis

Meer info:

https://www.facebook.com/FreestyleFestivalWezep

http://www.makeawishnederland.org

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment